Čirviniai varškės blynai

2024-10-24 Autorius mitybosdienorastis

Čirviniai varškės blynai
Šie varškės čirviniai blynai – tai ypatingai švelnūs ir purūs blynai, kurie patiks visai šeimai. Varškė suteikia jiems subtilaus kremiškumo, o lengvai saldi tešla puikiai dera su įvairiais priedais. Iškepti blynai tampa traškūs išorėje ir minkšti viduje, o patiekus juos su aviečių uogiene, graikišku jogurtu ir karameliniu padažu – šie blyneliai pavirsta tikru desertu, kurį norisi kartoti vėl ir vėl. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar jaukiam šeimos susibūrimui.

Redaktorės Vaidos komentaras
- turbūt nėra daug žmonių, kurie nemėgstų čirvinių blynų. Man tai yra visiška vaikystės klasika, labai sentimentalus patiekalas. Patiekite čirvinius blynus su mėgstamais priedais, tam puikiai tinka tiek saldūs, tiek sūrūs variantai. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Cukrus: 2 valg. š.
    • Varškė: 180 g
    • Aliejus: šlakelis
    • Miltai: 150 g
    • Pienas: 150 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje kiaušinį išplakti su cukrumi.
  2. 2. Prie kiaušinių sudėti varškę ir viską sutrinti šakute.
  3. 3. Į dubenį prie varškės masės pilti šlakelį aliejaus, pieną, suberti miltus ir viską išmaišyti kol gausis vientisa tešla.
  4. 4. Čirvinių blynų keptuvę gerai įkaitinti ir kepti blynus kol taps gražios auksinės spalvos.
  5. 5. Patiekti ir skanauti!
Recepto autorius mitybosdienorastis
Mieliniai blynai su kefyru
(1)