Citrininiai sūrio pyragaičiai su uogomis

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Citrininiai sūrio pyragaičiai su uogomis

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai: 100 gramų
    • malti migdolai: 55 gramų
    • cukrus: 1 šaukšto
    • lydytas sviestas: 3 šaukštų (45 gramų)
    Įdarui:
    • kreminis sūris: 450 gramų (pvz.: "Philadelphia")
    • grietinė: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
    • tarkuotis citrinos žievelės: 1
    • citrinos sultys: 0,5 (arba pagal skonį)
    • mėlynės: saujos (arba šilauogių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių temperatūros. Keksiukų formą išklojame popieriniais sijonėliais.
  2. 2. Tuomet sausainius sutrupiname, sumaišome su maltais migdolais, cukrumi bei lydytu sviestu.
  3. 3. Tada į keksiukų formeles dedame po šaukštą sausainių trupinių ir šaukštu suspaudžiame. Kol gaminsime įdarą, formą laikome šaldytuve.
  4. 4. Įdarui viską (išskyrus mėlynes) sudedame į dubenį bei išsukame iki vientisos masės.
  5. 5. Į keksiukų krepšelius pilame įdaro (formeles užpildome iki maždaug ¾). Ant viršaus užberiame mėlynių, galima jas truputį paspausti į vidų.
  6. 6. Tada kepkite pyragaičius maždaug 25–30 minučių.
  7. 7. Kai iškeps, atvėsiname iki kambario temperatūros, o po to dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms atvėsti, o geriausiai per visą naktį.
  8. 8. Pastebėjimas: Produktai (kreminis sūris, grietinė ir pan.) turi būti kambario temperatūros, kad būtų kreminė tekstūra bei viskas gerai susimaišytų.
  9. 9. Pastebėjimas: Citrinos sulčių pilame pagal savo skonį. Recepte buvo nurodyta šaukštas citrinos sulčių, aš pyliau daugiau – pusės citrinos sultis.
Morkų saldainiai su imbieru
(6)
Jogurtiniai vafliai su džiovintomis mėtomis
(4)
Varškės tinginys su uogomis
(15)
Senovinis naminis trapus skruzdėlynas
(36)