1. Iš pradžių kiaušinių trynius su cukrumi plakite, kol masė taps tiršta, šviesiai geltonos spalvos (masė padidėja 2-3 kartus).
2. Tuomet grietinėlę su vaniliniu cukrumi pakaitinkite iki užvirimo ir nukelkite nuo ugnies. Po truputį pilkite į trynius ir tuo pat metu plakite mažu greičiu. Išpilstykite masę į 3 ramekins indelius (originaliame recepte rašė, kad užtenka 4 indeliams, bet man pačiai užteko tik trims).
3. Tada formeles sustatykite į kepimo formą, į ją pripilkite verdančio vandens iki pusės indelių aukščio. Formą statykite į 150 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite maždaug 25-30 minučių. Iškepusio kremo vidurys turi būti drebučių konsistencijos.
4. Atšaldykite šaldytuve 2 valandas ir skanaukite!
5. Pastebėjimas: Kremo viršus dar turi būti karamelizuojamas su ruduoju cukrumi, bet aš pati neturiu tam skirto specialaus prietaiso. Ir be karamelizavimo kremas gavosi itin skanus bei purus. Išmėginkite ir Jūs.
6. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.