1. Iš pradžių į didelį dubenį įsijokite miltus, suberkite mieles, druską, supilkite vandenį bei šaukštu maišykite, kol tešla sukibs - bus itin minkšta ir lipni. Kitą didelį dubenį ištepkite su aliejumi. Sudėkite tešlą, dubenį uždenkite su maistine plėvele bei palikite šiltame kambaryje maždaug 18 valandų.
2. Praėjus nurodytam laikui darbastalį pabarstykite miltais. Išverskite tešlą, pabarstykite ją trupučiu miltų bei kilstelkite kelis kartus tešlos kraštus į jos vidurį. Maistinės plėvelės gabaliuką ištepkite su aliejumi, uždėkite ant tešlos bei palikite 15 minučių.
3. Tuomet atkirpkite du kepimo popieriaus lapus, vieną jų pabarstykite miltais. Miltuotais pirštais suformuokite tešlos kamuolį bei paguldykite ant miltuoto popieriaus. Uždenkite kitu lapu bei virtuviniu rankšluosčiu, palikite dar 2 valandoms.
4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių temperatūros. Į orkaitę įstatykite kepimo indą, uždenkite dangčiu. Kai jau orkaitė bei kepimo indas įkais, išimkite jį iš orkaitės. Tešlą nudenkite bei atsargiai, su kepimo popieriumi, ant kurio guli, įdėkite į indą. Uždenkite bei dėkite į orkaitę pusvalandžiui.
5. Tuo tarpu, kol duona kepa, paruoškite česnakinį aliejų: nedideliame prikaistuvyje sumaišykite aliejų, žoleles bei išspaustas česnakų skilteles. Ant nedidelės ugnies pašildykite, kol aliejus sugers česnakų kvapą.
6. Po 30 minučių puodą atidenkite, duoną aptepkite pasiruoštu aliejumi (česnakų išspaudų nedėkite ant duonos, nes jos apkars) bei dar kepkite maždaug 15-25 minučių, kol dailiai parus. Mėgaukitės!
7. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.