"Bazlama" yra turkiškas paplotis. Turkai įprastai jį mėgstama valgyti su arbata pusryčiams, sutepdami paplotėlius sviestu. O dar labai skanu valgyti bazlamą ir su kietuoju sūriu.
Ingredientai
kvietiniai miltai: 400 gramų
kefyras: 250 mililitrų
druska: pagal skonį
soda: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išsijojame miltus su druska bei soda.
2. Tuomet užmaišome minkštą tešlą. Priklausomai nuo kefyro konsistencijos, jo gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau nei 250 mililitrų. Svarbu, kad tešla pavyktų švelni.
3. Kad tešla neliptų prie mūsų rankų, sutepame jas aliejumi.
4. Dedame tešlą 10 minučių į šaldytuvą pailsėti.
5. Iškočiojame tešlą į nedidelę dešrelę ir padaliname ją į 5 lygias dalis.
6. Tada kiekvieną dalį iškočiojame į ploną apvalų blynelį.
7. Subadome blynelius per visą perimetrą šakute. Gerai įkaitiname keptuvę.
8. Kepame paplotėlius ant vidutinio kaitrumo ugnies ir abiejų pusių kol pagels. Keptuvės tepti aliejumi nereikia.
9. Kai jau paplotėliai iškepa, juos galite sutepti sviestu. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Zinaida
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Vida
Atsakyti