Dvispalvis pyragas

2017-10-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Dvispalvis pyragas

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 300 gramų
    • krakmolas: 150 gramų
    • grietinė: 4 šaukštų
    • cukrus: 250 gramų
    • kakava: 4 šaukštų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • aliejus: 120 mililitrų
    • vanilinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kambario temperatūros sviestą iki baltumo ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Muškite po vieną kiaušinį bei gerai išplakite.
  2. 2. Tuomet dėkite grietinę, pilkite aliejų bei vėl gerai išplakite. Įsijokite miltus, kepimo miltelius, krakmolą. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
  3. 3. Tada tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną palikite šviesią, o į kitą berkite kakavą bei gerai išmaišykite. Skardą išklokite su kepimo popieriumi. Pilkite tešlą (pradžioje tamsią, tuomet šviesią arba atvirkščiai).
  4. 4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros bei pyragą kepkite maždaug 50 minučių (tikrinkite mediniu pagalėliu). Skanaukite!
Kreminis moliūgų pyragas su sūrelio įdaru
(4)