Energijos užkandukai

2017-11-15 Autorius oSkanu.lt

Energijos užkandukai

Ingredientai

    25–30 užkandukų:
    • išmirkyti riešutai (anakardžiai, migdolai ir graikiniai riešutai): 1 litro (riešų santykis nėra svarbus)
    • išmirkytos datulės: 10-15
    • avižų dribsniai: 0,5 puodelio
    • migdolų miltai: 0,5 puodelio (jei neturime, dedame daugiau avižų dribsnių)
    • maltų linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų
    • kokoso drožlės: 2 valgomųjų šaukštų
    • kokosų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • grynas klevų sirupas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba medus)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Prieš naktį arba likus mažiausiai 4 valandoms iki gaminimo užpilkite riešutus vandeniu bei palikite mirkti.
  2. 2. Datules taip pat išmirkykite (jei naudosite "Medjool" datules, užteks maždaug 20 minučių. Jeigu naudosite paprastas datules, reikia mirkyti maždaug 1–2 valandas.)
  3. 3. Tuomet susmulkiname avižų dribsnius maisto trintuvu iki miltų bei palikite atskirame inde.
  4. 4. Jei nerasite pirkti migdolų miltų, galite jų labai lengvai pasigaminti pačios – tiesiog smulkintuvu sumalame 0,75 puodelio migdolų.
  5. 5. Po to maisto trintuvu arba virtuvės kombainu sutrinkite visus riešutus bei datules (didesni riešutų gabalėliai – traškesni užkandukai).
  6. 6. Į maišymo indą sudėkite pagamintus avižų miltus, migdolų miltus, linų sėmenis, kokoso drožles, riešutų bei datulių mišinį ir viską gerai išmaišykite.
  7. 7. Tada į mišinį supilkite kokosų aliejų, klevų sirupą, vanilę bei jūros druską. Viską gerai išmaišykite (galite maišyti tiesiog rankomis).
  8. 8. Šaukštu pradėkite formuoti energijos užkandukus (rutuliukus). Suformuotus rutuliukus apvoliokite migdolų miltuose arba kokoso drožlėse (šis žingsnis nėra būtinas – bet rutuliukai atrodys daug gražiau!)
  9. 9. Prieš ragaudamos palaikome užkandukus šaldytuve maždaug 30 minučių, kad sustingtų. Skanaus!
  10. 10. Patarimas: Užkandukus laikome hermetiškame inde šaldytuve – tokiu būdu jie išbus švieži apie savaitę.
  11. 11. Patarimas: Jei neturime galingo virtuvės kombaino, kuris pajėgtų susmulkinti visus riešutus bei datules vienu metu, tuomet padaliname riešutus ir datules į dvi grupes – šitaip lengviau susmulkinsime. Kadangi aš pati naudoju maisto trintuvą, visada padalinu riešutus per pusę, kartu su maždaug 5–6 datulėmis. Vėliau šiuos abu mišinius sumaišau dubenyje.
  12. 12. Patarimas: Jeigu smulkinsime riešutus bei datules trintuvu, patariu datules dėti po vieną – taip jos lengviau pasiskirstys tarp riešutų bei nesukibs vienoje vietoje.
Brokolių nauda organizmui ir sveikatai
(1)
Meškiniai česnakai gruziniškai
(4)