Aš pati asmeniškai nesu didžiausia makaronų mėgėja, bet jeigu gaminu, tai tik su jūros gėrybėmis (o dar geriau tik su krevetėmis!) Mano vaikai galėtų makaronus valgyti kiekvieną dieną ir tikriausiai jiems niekada neatsibostų.
Šį kartą lengvai pagaminamas ir labai skaniai suvalgomas makaronų patiekalas, pavadintas Alfredo vardu. Tai Italijoje populiarus makaronų patiekalas, todėl viliuosi, kad šį skonį prisijaukinsite ir jūs.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei norite eksperimentuoti su šiuo receptu, galite išbandyti keletą alternatyvų:
- Vietoje "Fettuccine" makaronų galite naudoti tagliatelle, linguine arba pappardelle makaronus.
- Krevetės gali būti pakeistos vištienos krūtinėlės gabalėliais, lašiša arba net kepintais grybais vegetariškam variantui.
- Parmezano sūrį galima pakeisti Grana Padano, Pecorino Romano arba net Džiugo sūriu.
- Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius (apie 1/4 šaukštelio vietoj vienos skiltelės).
- Grietinėlę galima pakeisti kokosų grietinėle arba ricotta sūrio ir pieno mišiniu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Makaronus virkite al dente, tai yra, kad jie būtų šiek tiek kietoki. Tai suteiks patiekalui geresnę tekstūrą.
- Prieš supildami grietinėlę, būtinai sumažinkite ugnį, kad išvengtumėte padažo sukrešėjimo.
- Maišydami padažą naudokite medinį šaukštą arba silikoninę mentelę, kad nepažeistumėte keptuvės paviršiaus.
- Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek makaronų virimo vandens.
- Parmezano sūrį tarkuokite patys, nenaudokite iš anksto sutarkuoto, nes jis turi priedų, kurie gali trukdyti padažui tolygiai išsilydyti.
- Krevetes rekomenduojama trumpai apvirti, kad jos nepasidarytų guminės konsistencijos.