Fettuccine makaronai Alfredo su krevetėmis ir grietinėlės bei parmezano sūrio padažu

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Fettuccine makaronai Alfredo su krevetėmis ir grietinėlės bei parmezano sūrio padažu
Aš pati asmeniškai nesu didžiausia makaronų mėgėja, bet jeigu gaminu, tai tik su jūros gėrybėmis (o dar geriau tik su krevetėmis!) Mano vaikai galėtų makaronus valgyti kiekvieną dieną ir tikriausiai jiems niekada neatsibostų.

Šį kartą lengvai pagaminamas ir labai skaniai suvalgomas makaronų patiekalas, pavadintas Alfredo vardu. Tai Italijoje populiarus makaronų patiekalas, todėl viliuosi, kad šį skonį prisijaukinsite ir jūs.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei norite eksperimentuoti su šiuo receptu, galite išbandyti keletą alternatyvų: 

  • Vietoje "Fettuccine" makaronų galite naudoti tagliatelle, linguine arba pappardelle makaronus.
  • Krevetės gali būti pakeistos vištienos krūtinėlės gabalėliais, lašiša arba net kepintais grybais vegetariškam variantui.
  • Parmezano sūrį galima pakeisti Grana Padano, Pecorino Romano arba net Džiugo sūriu.
  • Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius (apie 1/4 šaukštelio vietoj vienos skiltelės).
  • Grietinėlę galima pakeisti kokosų grietinėle arba ricotta sūrio ir pieno mišiniu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Makaronus virkite al dente, tai yra, kad jie būtų šiek tiek kietoki. Tai suteiks patiekalui geresnę tekstūrą.
  • Prieš supildami grietinėlę, būtinai sumažinkite ugnį, kad išvengtumėte padažo sukrešėjimo.
  • Maišydami padažą naudokite medinį šaukštą arba silikoninę mentelę, kad nepažeistumėte keptuvės paviršiaus.
  • Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek makaronų virimo vandens.
  • Parmezano sūrį tarkuokite patys, nenaudokite iš anksto sutarkuoto, nes jis turi priedų, kurie gali trukdyti padažui tolygiai išsilydyti.
  • Krevetes rekomenduojama trumpai apvirti, kad jos nepasidarytų guminės konsistencijos.

Ingredientai

    • "Fettuccine" makaronai: 450 gramų
    • krevetės: 500 gramų
    • "Parmezano" sūris: 150 gramų
    • druska: pagal skonį
    • šviežiai grūsti pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • sviestas: 2 šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • miltai: 1 šaukšto
    • grietinėlė: 380 mililitrų
    • "Parmezano" sūris: 200 gramų
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Tuo pačiu metu kai jau pradėsite virti makaronus, pradėkite gaminti ir padažą.
  2. 2. Sudedame makaronus į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame kaip nurodyta ant pakuotės. Jokiu būdu neperverdame.
  3. 3. Išvirusius makaronus nukošiame ir padedame šiltai.
  4. 4. Padažas: Iš anksto pasiruošiame visus produktus, nes viskas bus greitai.
  5. 5. Keptuvėje ištirpiname sviestą.
  6. 6. Išspaudžiame česnako skilteles.
  7. 7. Pakepiname išspaustas česnako skilteles.
  8. 8. Kai jau česnakas paskleidžia savo aromatą, užberiame miltus ir nuolatos maišome, kol miltai susimaišys su sviestu.
  9. 9. Plona srovele supilame grietinėlę ir nuolatos maišome bei neleidžiame jai užvirti.
  10. 10. Tada sumažiname kaitrą ir sudedame sutarkuotą sūrį, beriame druską ir pipirus. Maišydami paverdame masę, kol sūris išsileis ir masė taps kreminė.
  11. 11. Tuomet įmaišome krevetes ir dar paverdame maždaug 5 minutes.
  12. 12. Į keptuvę sudedame makaronus ir gerai išmaišome.
  13. 13. Patiekdami užberiame sutarkuoto sūrio ir susmulkintų svogūno laiškų arba kitų žalumynų. Lepinamės!
Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)
Makaronų apkepas su pievagrybiais ir šalavijais (vegan)
(1)
Makaronai su daržovėmis ir sūriu
(1)
Makaronai grietinėlės padaže su vištiena
(9)