Gaivios brokolių, ridikėlių ir kalafioro salotos su majonezu padažu

2024-05-08 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Gaivios brokolių, ridikėlių ir kalafioro salotos su majonezu padažu
Gaivios, pavasariškos, žalios ir be galo skanios brokolių, ridikėlių, kalafiorų ir agurkų salotas, pagardintos traškia, skrudinta šonine. Oi patikėkite manimi - kaip čia viskas skanu. Net sunku nupasakoti tą gerą skonį.

Beje, šioms salotoms aš naudoju džiovintas spanguoles, nors mano vyras jų nelabai mėgsta salotose, bet šiame recepte sakė, kad jos puikiai tinka. O man asmeniškai jos apskritai čia yra privalomos. :)

Ingredientai

    • brokoliai: 0,5
    • žiediniai kopūstai: 0,5
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • ridikėliai: 8
    • plonai pjaustyta šalto rūkymo šoninė: 4 juostelių
    • mėlynieji svogūnai: 0,5
    • džiovintos spanguolės: 1 saujelės
    Padažui:
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: šlakelio
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių brokolį išskirstykite žiedynais ir nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų vandenį.
  2. 2. Tada agurką supjaustykite plonais šiaudeliais, ridikėlius griežinėliais, svogūną pusžiedžiais, o žiedinį kopūstą iškirstykite žiedais.
  3. 3. Tuomet šoninę paskrudinkite keptuvėje.
  4. 4. Po to į salotinę dėkite daržoves, spanguoles ir šoninę. Maišykite su padažu (padažui visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje).
  5. 5. Patiekite ir skanaukite!
Gaivios brokolių, ridikėlių ir kalafioro salotos su majonezu padažu
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Atsakinėjama į Komentarą

Keptų daržovių ir lęšių salotos su batatais
(2)
Pomidorų salotos su burata sūriu ir vytintu kumpiu
(1)