Greitai pagaminami kalakutienos kotletai pagal Beatą

2020-09-20 Autorius Beatos virtuvė

Greitai pagaminami kalakutienos kotletai pagal Beatą
Tiesiog tobuli paukštienos kotletai! Jie ne tik super skanūs, bet ir yra super greitai pagaminami, labai nesiterliojant rankų.

Juos galite valgyti tiek ką tik iškeptus, tiek patroškintus (kaip šį kartą ir aš nusprendžiau padaryti).

Jie gaunasi labai purūs, minkšti ir švelnaus skonio. Mano vaikai sakė: "aš nesu tikra, ko tu čia pridėjai, bet nerealiai gardu". O vakare klausė ar ir vakarienei valgysim vėl taip pat skaniai. Padariau išvadą, kad teks kepti ganėtinai dažnai. Ačiū Beatai už savo pasidalintą geriausią receptą iš kalakutienos. :)

Ingredientai

    Kalakutienos kotletams:
    • kalakutienos faršas: 640 gramų
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 3
    • krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto (naudoju bulvių)
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • džiovinto česnako granulės
    • šviežios petražolės
    • krapai
    Troškinimui:
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas
    • sultinys: 1 kubelio (arba druska ir prieskoniai pagardinimui)
    • pievagrybiai: poros (jeigu norisi, aš šį kartą nedėjau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną susmulkinkite.
  2. smulkiai susmulkintas svogūnas
  3. 2. Pakepinkite svogūną su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.
  4. 3. Tada kiaušinius išplakite su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais ir kapotais žalumynais.
  5. 4. Tuomet šaukšto pagalba kalakutienos faršą sumaišykite su atvėsusiais pakepintais svogūnais ir ankstesniame punkte pasiruoštu plakiniu.
  6. 5. Dėkite gautą masę po šaukštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol dailiai paruduoja.
  7. 6. Pakepinkite susmulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokinės tarkos pagalba sutarkuotą morką.
  8. 7. Kepinkite tol, kol morka suminkštėja.
  9. 8. Berkite šaukštą miltų, pakepinkite.
  10. 9. Pabaigoje įpilkite pieno, berkite druską, prieskonius, dėkite sultinio kubelį, pakaitinkite, kol padažas sutirštėja, vis pamaišydami.
  11. 10. Sudėkite kalakutienos kotletus ir porą minučių patroškinkitę, uždengę dangčiu.
  12. 11. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite! ;)

G

Tikrai verta pasigaminti, buvo labai skanu, padažas, tas - svogūnų - morkų - superinis.
Atsakyti

Anželika

Pasidariau be padažo, nes neturėjau morkų. Irgi laaabai skanu! Ačiū už receptą. 😀
Atsakyti

Aurelija

Be gaaaaalo gardu! ❤
Atsakyti

Viktorija

Labai skanu! Geras receptas
Atsakyti
Greitai pagaminami kalakutienos kotletai pagal Beatą
Sultingi paukštienos kotletai
(1)
Kalakutienos kukuliai su špinokais ir sūrio padažu
(6)