Autorius apie receptą
Šios bulvių salotos yra gana greitai ir paprastai pagaminamos, bet skoniu labai geros. Jų receptą sužinojau keliaudama Vokietijoje ir man labai patiko.
Beje reikia pastebėti, kad tame regione šias salotas bulves gamina būtent šitaip, o kituose regionuose labai populiaru gaminti su raugintais agurkėliais ir majonezu. Jos gal net Vokietijoje yra populiaresnės, nei mano pateiktos, bet man šios skanesnės.
Taip pat, labai patogu, jeigu turite atlikusių virtų bulvių nuo kokio kito patiekalo, kai nesugebėjote suvalgyti, tada gaminimas išvis bus labai greitas.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Vietoj rūkytos kiaulienos šoninės galima naudoti rūkytus lašinukus ar kumpį.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų arba saulėgrąžų aliejumi.
- Įprastą actą galima pakeisti obuolių ar balzamiko actu.
- Paprastą svogūną galima pakeisti raudonuoju arba šalotiniais svogūnais.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Geriausia naudoti vidutinio kietumo bulves, tokias kaip 'Vineta' ar 'Laura' veislės.
- Bulves reikėtų virti su lupena, kad išlaikytų formą ir skonį.
- Patiekalą geriausia patiekti kambario temperatūros.
- Salotos dar skanesnės pastovėjusios kelias valandas.
Atsiliepimai