Greitas karamelinis tinginys su riešutais ir rududu

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Greitas karamelinis tinginys su riešutais ir rududu
Šiandien noriu Jums visiems parodyti kaip aš gaminu greitą karamelinį tinginį su riešutais ir rududu. Man jis yra pats tobuliausias ir niekada nenuviliantis. Būtinai rekomenduoju pamėginti jį jau šiandien ir pasilepinti šiuo tobulu desertu. Dar būtinai šalia pasiruoškite šalia mėgstamos kavos arba arbatos puodelį. Bus tobulai! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

    • Šiam receptui galite naudoti įvairius sausainius pagal savo skonį. Vietoje "Gaidelio" sausainių tinka bet kurie paprasti, nesaldūs ar sviestiniai sausainiai, pavyzdžiui, "Selga", "Pociejus" ar "Kalvio" sausainiai. Sausainius su šokolado gabalėliais galima pakeisti kokiais nors kitais sausainiais su priedais – tinka su kakava, su riešutais ar su džiovintomis uogomis. 
    • Rududu galima pakeisti sutirštintu kondensuotu pienu su cukrumi ir pridėti šiek tiek karamelės skonio sirupo. Taip pat tinka "Rududu" su vanilės skoniu arba karamelizuotas kondensuotas pienas. 
    • Riešutų rūšį galite pasirinkti pagal savo skonį – puikiai tinka lazdyno, graikiniai, migdolai, anakardžiai ar jų mišinys. Jei esate alergiški riešutams, juos galima pakeisti saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ar traškiais javainiais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausi rezultatai pasiekiami, kai sausainiai susmulkinami nevienodai – dalis smulkiau, o kiti stambesni gabalėliai. Taip tinginys įgauna įdomesnę tekstūrą. 
  • Riešutus rekomenduoju trumpai pakepinti sausoje keptuvėje – tai išryškins jų skonį ir aromatą. 
  • Formuojant "dešrą", stenkitės ją padaryti kuo kompaktiškesnę, kad neliktų oro tarpų. Tam galite naudoti maistinę plėvelę ir sukti kaip saldainį. 
  • Tinginys geriausią skonį įgauna po kelių valandų šaldytuve, todėl, jei galite, palikite jį stingti per naktį. 
  • Patiekiant galite papuošti tirpinto šokolado drožlėmis, grietinėle ar uogomis. 

Ingredientai

    • sausainiai "Gaidelis": 420 gramų
    • sausainiai su šokolado gabalėliais: 65 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • riešutai: 1 saujelės
    • "Rududu": trijų ketvirtadalių skardinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainius susmulkinkite dideliame dubenyje.
  2. 2. Į dubenį su sausainiais suberkite riešutus.
  3. 3. Tada sviestą ištirpinkite kartu su Rududu bei suverskite ant sausainių.
  4. 4. Masę gerai išmaišykite, kad karamelė tolygiai pasiskirstytų.
  5. 5. Tuomet viską sudėkite į maišelį, arba suvyniokite į maistinę plėvelę.
  6. 6. Suformuokite pailgą tarsi "dešrą" bei pastatykite į šaldytuvą sustingti.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!

Kotryna

Tai mano pats mylimiausias desertas prie kavos puodelio. Labai dažnai gaminu!
Atsakyti
Vyšnių klafutis su pienu
(4)
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)