Greiti pyragėliai su kopūstais. Mano mamos receptas – mažai tešlos, daug įdaro!

2019-11-04 Autorius oSkanu.lt

Greiti pyragėliai su kopūstais. Mano mamos receptas – mažai tešlos, daug įdaro!
Greiti pyragėliai su kopūstais – tai skanūs ir lengvai paruošiami užkandžiai, puikiai tinkantys tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ar vakarienei. Įdaras, pagamintas iš šviežių kopūstų ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams švelnų ir subalansuotą skonį. Smulkiai pjaustyti švieži kopūstai, lengvai apvirti, maišomi su smulkintais virtais kiaušiniais, kurie prideda įdarui kremiškumo ir sotumo.
Šie pyragėliai gaminami iš sviestinės tešlos, kuri leidžia juos greitai iškepti ir mėgautis traškia išore bei sultingu įdaru. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito – galima patiekti tiek šiltus, tiek šaltus, kartu su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
Pyragėliai su kopūstais ir kiaušiniais – tai klasikinis derinys, kuris visada išlieka populiarus dėl savo paprastumo ir skonio.

Ingredientai

    Tešlai:
    • Miltai: 2,5-3 stikl. (+ 0,5 stiklinės pabarstymui)
    • Sviestas: 150 g
    • Grietinė: 250 g (10%)
    • Cukrus: 1 valg. š. be kaupo
    • Druska: 1 arb. š. be kaupo
    Įdarui:
    • Švieži kopūstai: 1 vnt. (vidutinis)
    • Sviestas: 4 valg. š.
    • Kiaušiniai: 2-3 vnt. (virti)
    • Pipirai: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaras: Kopūstus smulkiai supjaustyti. Puode užvirinti vandenį ir sudėti kopūstus. Leisti vandeniui dar kartą užvirti ir palikti atvėsti.
  2. 2. Išimti kopūstus ir sudėti į kiaurasamtį. Gerai nuspausti vandenį. Prie kopūstų sudėti ištirpintą sviestą ir tarkuotus kiaušinius, įberti druskos ir pipirų. Išmaišyti ir atidėti.
  3. 3. Tešla: Į miltus įtarkuoti sviestą, berti druskos ir miltų (2,5 stiklinės), pirštais viską sumaišyti trinant tarp pirštų kol gausis trupiniai. Tuomet pamažui sudėti grietinę, įberti cukraus ir rankomis užmaišyti tešlą.
  4. 4. Išminkyti tešlą labai gerai. Tešla turi gautis nelabai kieta. Palikti tešlą kiek pailsėti. Galima net visai nakčiai, jei yra laiko.
  5. 5. Formuoti pyragėlius kaip įprasta - paimti šiek tiek tešlos, išploti į blyną, dėti šaukštą įdaro ir suformuoti pyragėlius. Formuoti norimo dydžio. Įdaro nepadauginti, kad kepant neišbėgtų. Suformuotus pyragėlius išdėlioti į kepimo skardą, išteptą sviestu. Pyragėlių viršų patepkite plaktu kiaušiniu.
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir vos suformavus pyragėlius dėti kepti, kol sviestas neturėjo galimybės ištirpti. Kepti tol, kol įgaus gražią rusvą plutelę.
Greiti pyragėliai su kopūstais. Mano mamos receptas – mažai tešlos, daug įdaro!

Rita

Gal turi pasiūlyti bandelių receptą, kad tešla būtų gera, labai sunku rasti gerą receptą. Būna prasta bandelių tešla.
Atsakyti
Itališka Antipasti užkandėlė: Caponata, Caprese ir Insalata
(1)
Keptas camembert sūris su uogiene
(2)
Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
(1)
Keptos traškios šparaginės pupelės tešloje
(12)