Grybų mišrainė žiemai su svogūnais ir morkomis (be acto)

2020-09-10 Autorius Donata Valantinaitė

Grybų mišrainė žiemai su svogūnais ir morkomis (be acto)
Grybų mišrainė žiemai su svogūnais ir morkomis (be acto) – tai natūralus ir švelnaus skonio konservuotas patiekalas, puikiai tinkantis žiemai. Šioje mišrainėje grybai dera su saldžiomis morkomis ir švelniai keptais svogūnais, o acto nebuvimas išlaiko natūralią ingredientų skonio pusiausvyrą. Ji gali būti puikiai patiekiama kaip užkandis ar garnyras prie įvairių patiekalų. Mišrainė suteikia galimybę mėgautis šviežių grybų skoniu šaltuoju metų laiku.

Autorės komentaras - vyras grįžo iš miško su nemažai grybų. Iškart prisiminiau savo auksinį mišrainės žiemai receptą ir bėgau gaminti. Būna gaminu iš trigubos normos, nes gaunasi tobulai, dažniausiai žiemos net nesulaukia, tad noriu būti visiška tikra, kad užteks. Būtinai mėginkite ir Jūs. 

Ingredientai

    • Virti grybai: 300 g
    • Svogūnai: 2 vnt. (didesni, ~250 gramų)
    • Morkos: 3 vnt. (didesnės, ~250 gramų)
    • Alyvuogių aliejus: 100 ml
    • Pomidorų padažas: ~110 ml
    • Druska
    • Pipirai
    • Cukrus
    • Šviežias muskato riešutas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame grybus: Užkaisti du puodus vandens.
  2. 2. Į vandenį berti citrinos rūgšties ir druskos, įdėti po lauro lapą, kelis kvapniuosius pipirus ir paprastus juoduosius pipirus.
  3. 3. Grybus nuvalyti ir susmulkinti.
  4. 4. Pirma dėti į vieną puodą ir kelias minutes nuvirti.
  5. 5. Tuomet išgriebti ir perkelti į kitą puodą dar keletą minučių nuvirti.
  6. 6. Išimti ir atidėti į šoną.
  7. 7. Pastebėjimas: Aš pati asmeniškai grybus nuverdu dviejuose puoduose, kad greičiau viskas pavyktų. Nes beverdant jie išskiria visokio "brudo" ir reikia pirmą kartą nuvirus dar vieną kartą pakeisti vandenį - tad su dviem puodais daug greičiau. Mane šitaip mama dar seniai išmokė. :) Tiksliai laiko nenustatinėju kiek juos verdu, bet manau apie 20 minučių.
  8. 8. Pastebėjimas: Citrinos rūgštis yra dedama tam, kad padarytų grybus baltus, tai yra jie nepajuoduoja ir neatrodo tokie "neskanūs". Šios dedame taip pat pagal nuojautą, kad tas vandenukas nebūtų jau per rūgštus, bet tikrai rekomenduoju šitaip daryti.
  9. 9. Grybų mišrainė: Storadugniame puode įkaitinti aliejų ir pakepiti svogūnus iki skaidrumo.
  10. 10. Tada sudėti sutarkuotas morkas ir toliau kepinti/troškinti, kol šios suminkštėja.
  11. 11. Po to sudėti grybus ir dar pakepinti. Pagardinti druska, pipirais ir šviežiu muskato riešutu, taip pat įpilti pomidorų padažo, įberti šiek tiek cukraus ir maišant dar keletą minučių troškinti viską.
  12. 12. Išvirtą mišrainę sudėti į sterilizuotus stiklainiukus ir užsukti.
  13. 13. Arba galima pasilikti dar šiek tiek, tada tepti ant šviežios duonelės ir skanauti.
  14. grybų mišrainė ant šviežios duonelės

Inesa Inesa Urbutiene

Naudingas
(2)
Superinis receptas, jau ketvirtą partiją darau.
Atsakyti

Vilė

Naudingas
(0)
Kiek dėti muskato riešuto?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)
Perlinių kruopų sriuba su grybais
(1)