Gudrus būdas, kaip nuvalyti silkę: tiesiog paspausk ir gauk filė!

2019-12-13 Autorius oSkanu.lt

Gudrus būdas, kaip nuvalyti silkę: tiesiog paspausk ir gauk filė!
Tikriausiai Lietuvoje nei vienas Kūčių stalas nebūna be skaniosios silkės. Ją lietuviai mėgsta valgyti atskirai, ir mišrainėse, ir ant sumuštinių. Žinomiausias ir tikriausiai populiarus patiekalas - silkė pataluose. Silkė yra labai skani, bet kaip ir kitas žuvis, ją pirmiausia reikia gerai nuvalyti. Perskaitę šį straipsnį, išmoksite, kaip greitai ir be didelio vargo nusivalyti silkę.

Silkės filė be kaulų pasiruoše per porą minučių. Skaitom!

Ingredientai

    • silkės su galvomis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruošiame patogią darbo vietą, kad būtų patogu darinėti silkę. Ant pjaustymo lentelės uždedame maistinę plėvelę. Kai jau baigsite darinėti silkę, nereikes plauti lentos nuo įkyraus silkės kvapo.
  2. 2. Dabar galite užsiimti žuvimi. Pradžioje nupjauname galvą, uodegą ir tik tuomet galite pereiti prie pagrindinės dalies.
  3. nupjauname silkės galvą
  4. 3. Tuomet perpjauname silkės pilvą.
  5. perpjauname silkės pilvą
  6. 4. Tada iš ten išimame visus vidurius.
  7. išimame silkės vidurius
  8. 5. Dabar silkę išplėtusios per pjūvį, padedame ant lentelės.
  9. silkė ant lentelės
  10. 6. Tuomet stipriai ją prispaudžiame.
  11. stipriai paspaudžiame silkę
  12. 7. Paskui reikia ją atversti ir surasti stuburo pradžią, kuri yra netoli uodegos dalies.
  13. silkės stuburo pradžia
  14. 8. Suradę pirštais stuburą, už jo patempiame. Kartu su stuburu tu ištrauksi praktiškai visus kaulus.
  15. ištraukiame silkės kaulus
  16. 9. Po to silkę jau galite supjaustyti dailiais gabaliukais. Galima tiesiog šitaip patiekti į stalą, arba pagaminti silkę pagal norimus receptus.
  17. 10. Pastebėjimas: Video jūs pamatysite dar vieną nuostabų būdą, kaip ganėtinai greitai išdarinėti silkę. Pažiūrėkite!


Romualda Balaikiene

Naudingas
(24)
SUPER ,, SPASIBO
Atsakyti

Naudingas
(4)
Visada taip darau, bet ašakų lieka.
Atsakyti

Danute

Naudingas
(1)
Labai faina, pabandysim ❤️
Atsakyti

Alma

Naudingas
(5)
Yra tokių kas net nezino nuo ko pradeti valyti,gerai tokie pamokymai,Db tobuleja visi zmones.
Atsakyti

Silkė

Naudingas
(5)
O yra ir tokių, kurie net nežino, kad silkė turi galvą ir uodegą. Nes visą gyvenimą mato tik filė

Regina

Naudingas
(7)
Jokia čia naujiena senai taip darau po
Atsakyti

Vilius

Naudingas
(6)
Odelę reiktų traukti ne aukštyn, o beveik 180 laipsnių kampu link uodegos. Su silke man nuo vaikystės skaniausias nerafinuotas saulėgrąžų aliejus.
Atsakyti

Valerija

Naudingas
(37)
turiu geresnį būdą ,ir greičiau ir visa file be ašakų gražiai sveika lieka
Atsakyti

No

Naudingas
(8)
No paro

Elvyra

Naudingas
(0)
Koks jūsų tas metodas, kad nelieka ašakų ačiū😅

Jas

Naudingas
(13)
O kada lupti skūrą?
Atsakyti

Edita

Naudingas
(16)
Cha🤣🤣🤣🤣per 10 sec rašė išdarinėsit,o realiai -taip visad darau,jokių triukų via ner😕😕😕😕
Atsakyti

Birute Baranauskiene

Naudingas
(16)
Nemanau,kad čia triukas.Valymas toks pat užima laiką
Atsakyti

Nijolė

Naudingas
(17)
technika žinoma, tačiau kam naujiena - tikrai naudinga.
Atsakyti

Zigmas

Naudingas
(22)
Geras patarimas 8
Atsakyti

mikis

Naudingas
(40)
Kad ir kaip beišdarinėtume vis tiek lieka smulkių kaulų.
Atsakyti

Rūta Šidiškytė Kliunkienė

Naudingas
(32)
Reikes pabandyt nuo uodegos☺
Atsakyti

Ausra

Naudingas
(13)
Nuo uodegos išeina labai gerai

Diana Skardziuviene

Naudingas
(43)
Odą reik lupti nuo uodegos. Lengviau lupasi
Atsakyti

Ona

Naudingas
(20)
Puiku.
Atsakyti

Alfredas Savickas

Naudingas
(66)
Kaip nulupti
Atsakyti

Šalčius Raimondas

Naudingas
(31)
Cia naujiena ale :D :D
Atsakyti

Vidas

Naudingas
(20)
Jokia naujiena

albinas

Naudingas
(34)
kazin ar tikrai neliko kaulu?
Atsakyti

Vida

Naudingas
(11)
Aišku, kad visos smulkesnės ašakos silkės puselėse liko! Nėra čia jokio "gudraus" būdo. Na gal kai kas valgo su ašakomis...

Ona Januleviciene

Naudingas
(45)
Puikus būdas Geri pamokymai!
Atsakyti

Janina

Naudingas
(0)
Ačiū. Didelis palengvinimas šeimininkei
Atsakyti

Miki

Naudingas
(0)
Nulupti, stuburas ištraukti - vienas juokas. Esmė, kad visos smulkios silkės nugaroje esančios atšakos lieka, ir didžiulės laiko sąnaudos ( jei ne viena) jas išrinkti, išpešioti,nemanau, kad yra mėgėjų valgyti su ašakomis. 🙂
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą