Silkė su morkomis, saulėgrąžomis, svogūnais ir pomidorų padažu

2025-03-17 Autorius oSkanu.lt

Silkė su morkomis, saulėgrąžomis, svogūnais ir pomidorų padažu
Ar jau žinote ką ruošite Kūčių stalui? Aš vis dar paskutinėmis dienomis eksperimentuoju ir bandau atrasti naujų nemėgintų patiekalų. Štai vakar išmėginau variantą su morkomis, saulėgrąžomis, svogūnais ir pomidorų padažu. Tikrai patiko ir per Kūčias būtinai kartosiu. O kadangi labai patiko, tai skubu pasidalinti receptu ir su Jumis. Mėginkite jį drąsiai ir gaminkite! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šis receptas puikiai tinka eksperimentams, todėl drąsiai galite pritaikyti jį pagal savo skonį:

  • Vietoje saulėgrąžų galite naudoti kepintas moliūgų sėklas, kedro riešutus arba skrudintas sezamo sėklas. 
  • Jei namuose neturite pomidorų padažo, galite jį pakeisti trintais pomidorais su prieskoniais arba namine pomidorų pasta. 
  • Silkės filė gali būti pakeista marinuota silke, o ypatingoms progoms galite išbandyti ir su švelnia lašišos file. 
  • Česnaką galima pakeisti svogūnų laiškais, o jei nemėgstate aštraus skonio, galite česnako visai atsisakyti arba naudoti mažesnį kiekį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojama saulėgrąžas skrudinti sausoje keptuvėje nuolat maišant, kad tolygiai parusvėtų ir neprisviltų. Morkos turėtų būti tarkuojamos vidutinio stambumo tarka – per smulkiai sutarkuotos morkos virs į košę, o per stambiai gali likti nepakankamą laiką pakepintos. Prieš patiekiant, leiskite patiekalui pastovėti bent 30 minučių kambario temperatūroje, kad skoniai geriau susijungtų. Šis patiekalas dar skanesnis tampa kitą dieną po pagaminimo, todėl galite jį paruošti iš anksto. 

Ingredientai

    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • lukštentos saulėgrąžos: 0,5 stiklinės
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pomidorų padažas: 2-3 šaukštų
    • aliejus
    • silkės filė: ~400-500 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje sausai pakepinkite saulėgrąžas, kol jos šiek tiek parusvės.
  2. 2. Tuomet morkas sutarkuokite ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus.
  3. 3. Svogūnus smulkiai supjaustykite, berkite ant morkų ir kepinkite kol viskas suminkštės.
  4. 4. Berkite susmulkintą česnaką, pilkite pomidorų padažą, suversskite saulėgrąžas, sumaišykite ir išjungusios viryklę paliekam atvėsti.
  5. 5. Tada silkę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  6. 6. Galite silkę sumaišyti su keptuvės turiniu arba padėti lėkštėje šalia daržovių. Čia jau kaip labiau patinka ir kaip atrodo gražiau ir šventiškiau.
  7. 7. Patarimas: Jei norisi aštriau galite įdėti daugiau česnako.