Gurmaniška: Midijos su citrina

Ingredientai

    • midijų: 2 kilogramų
    • česnako: 3 skiltelių
    • citrinų: 1
    • baltojo vyno acto: 3 šaukštų
    • balto sauso vyno: 150 mililitrų
    • petražolių: 3 šakelių
    • gvazdikėlių: 3
    • čili pipirų: 1
    • alyvuogių aliejaus: 3 šaukštų
    • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia midijas nuplauname.
  2. nuplaunamos midijos
  3. 2. Česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
  4. nulupamos česnako skiltelės
  5. 3. Petražoles smulkiai sukapojame.
  6. smulkiai kapotos petražolės
  7. 4. Citriną supjaustome maždaug 2 milimetrų storumo griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį padaliname į 6 dalis.
  8. 5. Vyną ir actą supilame į didelį puodą, suberiame petražoles, česnakus, citrinos gabaliukus, gvazdikėlius, raudonėlį bei susmulkintą papriką. Kai užvirs, verdame 2 minutes, tuomet įpilame alyvuogių aliejaus, paviriname dar maždaug 60 sekundžių.
  9. 6. Sudedame midijas į puodą, verdame maždaug 5-6 minutes, kol atsivers.
  10. 7. Nukaičiame puodą nuo viryklės, įberiame pipirų ir išmaišome.
  11. 8. Sudedame midijas į dubenį ir iškart, nieko nelaukdami, patiekiame. Lepinamės!
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.

Atsiliepimai

Midijos prancūziškai - su baltu vynu
(1)
Keptos česnakinės krevetės svieste
(35)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)
Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)