Gurmaniška: Midijos su citrina

Ingredientai

    • midijų: 2 kilogramų
    • česnako: 3 skiltelių
    • citrinų: 1
    • baltojo vyno acto: 3 šaukštų
    • balto sauso vyno: 150 mililitrų
    • petražolių: 3 šakelių
    • gvazdikėlių: 3
    • čili pipirų: 1
    • alyvuogių aliejaus: 3 šaukštų
    • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia midijas nuplauname.
  2. nuplaunamos midijos
  3. 2. Česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
  4. nulupamos česnako skiltelės
  5. 3. Petražoles smulkiai sukapojame.
  6. smulkiai kapotos petražolės
  7. 4. Citriną supjaustome maždaug 2 milimetrų storumo griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį padaliname į 6 dalis.
  8. 5. Vyną ir actą supilame į didelį puodą, suberiame petražoles, česnakus, citrinos gabaliukus, gvazdikėlius, raudonėlį bei susmulkintą papriką. Kai užvirs, verdame 2 minutes, tuomet įpilame alyvuogių aliejaus, paviriname dar maždaug 60 sekundžių.
  9. 6. Sudedame midijas į puodą, verdame maždaug 5-6 minutes, kol atsivers.
  10. 7. Nukaičiame puodą nuo viryklės, įberiame pipirų ir išmaišome.
  11. 8. Sudedame midijas į dubenį ir iškart, nieko nelaukdami, patiekiame. Lepinamės!
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.

Atsiliepimai

Tailandietiškos krevečių ir makaronų salotos pagal Beatą
(1)
Feta ir pomidorais įdaryti kalmarai
(1)
Žalios Iceberg salotos su krevetėmis
(6)
Krevečių salotos su keptomis daržovėmis
(1)