Krevečių ir ananasų iešmeliai

2020-07-09 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Krevečių ir ananasų iešmeliai
Daug apie šį patiekalą net nėra ką rašyti. Galiu tik patinka, kad krevetės su ananasais yra pasakiškas derinys. Jei neturite krevečių, bėkite nusipirkti jau dabar. Pamatysite kaip tai skanu. :)

Ingredientai

    • ananasai: 1
    • krevetės be kiauto: 500 gramų
    • avokadų aliejus: 3 šaukštų
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • paprikos drožlės: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 3 šaukštų
    • smulkintos petražolės: 2 šaukštų (galite pakeisti į kalendrą)
    • česnakas: 2 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išmirkykite medinius iešmelius vandenyje.
  2. mediniai iešmeliai mirkomi vandenyje
  3. 2. Ananaso minkštimą supjaustykite kubeliais.
  4. 3. Tada dalį ananasų kubelių sutrinkite iki tyrės.
  5. 4. Tuomet dubenyje sumaišykite ananasų tyrę, avokadų aliejų, druską, citrinos sultis ir paprikos drožles.
  6. 5. Sudėkite krevetes į pasiruoštą marinatą ir išmaišykite.
  7. 6. Dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui pasimarinuoti.
  8. 7. Po to ant medinių iešmelių maukite krevetę, ananaso gabaliuką, krevetę ir taip toliau.
  9. 8. Ištirpintą sviestą sumaišykite su susmulkintomis petražolėmis ir išspaustais česnakais.
  10. 9. Gautu mišiniu patepkite krevečių iešmelius ir dėkite kepti į iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę po maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės.
  11. 10. Iškepus dar vieną kartą patepkite sviesto mišiniu.
  12. 11. Patiekite kol šilti ir lepinkitės!
  13. 12. Patarimas: Taip pat labai skanu kepti ir griliuje.
Makaronų ir krevečių užkepėlė su padažu
(1)
Makaronai su grietinėle ir česnakinėmis krevetėmis
(1)
Midijos kokosų pieno padaže (azijietiškai)
(2)
Soti žuvienė su krevetėmis
(3)