Midijos su česnaku, obuolių sidru ir maskarponės sūriu pagal Oliverį

Autorius apie receptą

Tokios midijos su česnaku, obuolių sidru ir maskarponės sūriu tai visai nesudėtingai, greitai paruošiama vakarienė (arba pietūs). Šį receptą pamačiau per Jamie Oliverio laidą ir nusprendžiau išmėginti. Tikrai nenusivyliau. Įsitraukiau į savo mėgstamiausių midijos paruošimo sąrašą ir tikrai gaminsiu šitaip ateityje. Būtinai pamėginkite ir Jūs šį paruošimo variantą. :)

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Midijos: galima keisti šviežiomis šaldytomis midijomis, svarbu jas gerai atitirpinti prieš gaminimą.
  • Obuolių sidras: vietoj jo galima naudoti sausą baltą vyną arba švelnų obuolių actą, praskiestą vandeniu.
  • Maskarponės sūris: galima keisti rikotos sūriu arba švelniu kreminiu sūriu.
  • Žolelės: vietoj laiškinio česnako ar krapų puikiai tinka petražolės, bazilikas ar net šiek tiek šviežio čiobrelio.
  • Alyvuogių aliejus: galima naudoti vynuogių kauliukų aliejų arba nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš gaminant būtinai patikrinkite visas midijas: uždaros midijos yra šviežios, o atsivėrusias reikia išmesti.
  • Nepersistenkite su česnaku – užteks, kad jis subtiliai pagardintų, bet neužgožtų jūros gėrybių skonio.
  • Maskarponę dėkite paskutinėmis minutėmis, kad išlaikytų kremiškumą ir nesutrauktų.
  • Patiekite su šviežia, traškia balta duona – ji puikiai sugers padažą.
  • Patiekalą galima pagardinti šlakeliu citrinos sulčių, kad dar labiau išryškėtų skoniai.

Ingredientai

    • midijų: 1 pakelio (~250 gramų)
    • česnako: 4 skiltelių
    • obuolių sidro: 0,5 stiklinės
    • maskarponės sūrio: 2 valgomųjų šaukštų
    • žolelių (laiškinio česnako, krapų arba kitų žolelių tinkančių jūros gėrybėms)
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šviežias midijas nuplauname, nutraukiame "blauzdas", kurios geldelės neužsivėrusios - išmetame lauk, nes jos jau yra sugedusios.
  2. 2. Keptuvę įkaitiname su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
  3. 3. Beriame pjaustytus krapus (laiškinį česnaką arba kitas žoleles), midijas, pilame obuolių sidrą, krečiame maskarponę ir maišydami pakaitiname maždaug 3-4 minutes, kol visos midijos atsiveria.
  4. 4. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)