I rūšies kvietiniai miltai: 150 gramų (arba 250 mililitrų)
Tešlai:
sausos mielės: 0,5 arbatinio šaukštelio
vanduo: 250 mililitrų
alyvuogių aliejus: 0,5 valgomojo šaukšto
I rūšies kvietiniai miltai: 350 gramų (arba 650 mililitrų)
druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasigaminkite raugą. Sumaišykite vandenį, pieną bei mieles. Palikite 5 minutes, tuomet sudėkite medų bei gerai išmaišykite, kol ištirps. Įmaišykite miltus. Tešla gausis minkšta.
2. Raugą uždenkite rankšluosčiu bei palikite kilti 12 valandų.
3. Po to ateina laikas daryti tešlą. Suberkite mieles į vandenį bei palikite 5 minutes. Išmaišykite bei supilkite į raugą, ten pat supilkite ir aliejų, viską gerai išmaišykite. Paskui įmaišykite išsijotus miltus bei druską. Gausis šlapia lipni tešla. Greitai maišykite mediniu šaukštu maždaug 5 minutes, kol tešla atšoks nuo indo sienelių.
4. Uždenkite tešlą rankšluosčiu bei palikite 3 valandoms, kol pakils tiek, kad tūris padvigubės bei matysis burbuliukai.
5. Tešlos maigyti negalima, viską reikia daryti itin atsargiai. Pasiruoškite iš anksto 2 kepimo skardas pabarstytas gausiai miltais. Tešlą atsargiai padalinkite su kokia nors mentele. Vieną dalį iškrapštykite ant skardos. Su miltuotais pirštukais atsargiai liečiant tešlą padarykite pailgą kepaliuką. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite neuždengtus 20 minučių "pailsėti" prieš kepimą.
6. Paskui kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros, kol pakils bei pagels. Kad jau iškepė galite patikrinti pastuksenusios į kepaliuko apačią, skambės tarsi tuščias. Skanaus!