Kakavinis cukinijų keksas pagal Beatą - visi gyrė ir nesuprato, kad jame yra cukinijos!

2019-09-19 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kakavinis cukinijų keksas pagal Beatą - visi gyrė ir nesuprato, kad jame yra cukinijos!

Ingredientai

    • cukinijos: 200 gramų
    • druska: žiupsnio
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • cukrus: 120 gramų
    • bananai: 1
    • aliejus: 60 mililitrų
    • graikiškas jogurtas: 80-100 gramų
    • kvietiniai miltai: 150 gramų
    • kakava: 30 gramų
    • malti lazdynų riešutai: 60 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    Glaistui:
    • baltas šokoladas: 100 gramų
    • 30% riebumo grietinė: 100 gramų
    • mėgstamos uogos (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Pabarstykite druska, kad išsiskirtų skystis, bet jo nenupilkite.
  2. 2. Tuomet į dubenį su cukinijomis įmuškite kiaušinius ir suberiame cukrų.
  3. 3. Bananą supjaustykite gabaliukais ir įmaišykite į tešlą.
  4. 4. Supilkite aliejų bei jogurtą. Išmaišykite.
  5. 5. Tada kitame dubenyje sumaišykite birius ingredientus: miltus, kakavą, maltus lazdynų riešutus ir kepimo miltelius.
  6. 6. Miltų mišinį suberkite į pyrago masę su cukinijomis. Lengvai išmaišykite šaukštu.
  7. 7. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Aš pati šį kartą kepiau pailgoje kekso formoje.
  8. 8. Dėkite kepti į iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 45 minutėms.
  9. 9. Glaistas: Virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą. Jį nukelkite nuo ugnies ir po truputį įmaišykite grietinę.
  10. 10. Galiausiai visiškai atvėsusį keksą apliekite glaistu bei papuoškite uogomis. Lepinkitės!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Kakavinis cukinijų keksas pagal Beatą - visi gyrė ir nesuprato, kad jame yra cukinijos!
Kakavinis cukinijų keksas pagal Beatą - visi gyrė ir nesuprato, kad jame yra cukinijos!

Atsiliepimai

Karališkas obuolinis keksas
(2)