Kalėdinė avižinių dribsnių košė su pikantišku aromatu 🎄🎅

2025-01-22 Autorius oSkanu.lt

Kalėdinė avižinių dribsnių košė su pikantišku aromatu 🎄🎅
Kalėdiniu laikotarpiu, kai namai prisipildo šventinės dvasios, norisi nustebinti artimuosius ypatingais patiekalais. Ši "Kalėdinė košė su pikantišku aromatu" – puikus pasirinkimas šventiniams pusryčiams ar vakarienei. Sujungdama šiltus prieskonius, šokolado ir citrusinių vaisių natas, ji suteiks jaukumo ir malonumo kiekvienam kąsniui.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Migdolų gėrimas: galite pakeisti karvės pienu arba sojų pienu, atsižvelgiant į asmeninius pageidavimus.
  • Avižiniai dribsniai: tinka ir kitos kruopos, pavyzdžiui, kviečių ar miežių dribsniai.
  • Mandarinas: vietoj jo galite naudoti apelsiną arba klementiną.
  • Graikiniai riešutai: puikiai tiks ir migdolai, lazdyno riešutai ar pekano riešutai.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieskoniai: galite eksperimentuoti su cinamonu, muskato riešutu ar gvazdikėliais, kad suteiktumėte košei dar daugiau aromato.
  • Saldumas: jei norite saldesnės košės, pridėkite šaukštelį medaus ar klevų sirupo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 497 kcal.
  • Vienoje porcijoje: apie 248,5 kcal (jei patiekalas dalijamas į dvi porcijas).

Ingredientai

    • Migdolų gėrimas: 200 ml
    • Avižiniai dribsniai: 4 šaukštai
    • Kakava: 1 valgomasis šaukštas
    • Prieskoniai (pvz., cinamonas, muskato riešutas): 1 arbatinis šaukštelis
    • Mandarinas: 1 vnt.
    • Graikiniai riešutai: 15 g
    • Juodasis šokoladas (70%): 1 kubelis
    • Baltymų papildas (neprivaloma): 15 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Supilkite migdolų gėrimą į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies.
  2. 2. Kol gėrimas šyla, stambiai supjaustykite graikinius riešutus ir juodąjį šokoladą. Nulupkite mandariną ir atskirkite skilteles.
  3. 3. Kai migdolų gėrimas įkaista, suberkite avižinius dribsnius, kakavą, prieskonius ir, jei naudojate, baltymų papildą. Nuolat maišykite, kol košė sutirštės ir pasieks norimą konsistenciją.
  4. 4. Paruoštą košę supilkite į dubenį. Ant viršaus uždėkite mandarino skilteles, pabarstykite graikiniais riešutais ir juodojo šokolado gabalėliais.
  5. 5. Santrauka: Ši "Kalėdinė košė su pikantišku aromatu" – puikus būdas pradėti šventinę dieną ar pasimėgauti jaukia vakariene. Sujungdama šiltus prieskonius, šokolado ir citrusinių vaisių natas, ji ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir suteiks energijos. Be to, galite lengvai pritaikyti receptą pagal savo skonį, keisdami ingredientus ar pridėdami mėgstamų priedų. Skanaus!
Kalėdiniai Cinamoniniai-Riešutiniai Sausainiai
(1)
Kalėdų antis grilyje
(1)