granato vaisiaus sėklos: 0,5 stiklinės (arba daugiau)
pankolio gumbai: 0,5 (~80 gramų)
citrinos: 1
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
mėgiamas aliejus: 30 mililitrų (arba aliejų mišinys)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių lapinius kopūstus nuplaukite, pirštais nubraukite lapus nuo kietų stiebų, išsukite karuselėje, kad nevarvėtų nuo jų vanduo.
2. Tuomet nutarkuokite citrinos žievelės geltoną dalį. Pjaukite citriną pusiau bei šaukštu išskobkite visus tirščius kartu su sultimis (skilteles skiriančios plėvelės turi likti citrinoje - jų nenaudokite).
3. Tada plonais griežinėliais supjaustykite pankolį.
4. Lapinius kopūstus tiesiog dubenyje sukarpykite žirklėmis, kad maždaug liktų vieno kąsnio dydžio gabaliukai. Pankolį, citrinos žievelės tarkius bei lapinius kopūstus dubenyje pasūdykite, papipirinkite, apliekite pasirinktu aliejumi bei puse citrinos tirščių kiekiu. Salotas "išmasažuokite" ranka, kad citrinos sultys gerai pasiskirstytų. Palikite maždaug 5 minutėms skoniams persisunkti.
5. Per tą laiką išskobkite bei 2 centimetrų dydžio kubeliais supjaustykite avokadą, berkite avokado kubelius į dubenį ant žalumynų ir apliekite likusiu citrinos sulčių kiekiu - kad avokadas neruduotų.
6. Po to išgvildenkite granato sėklas, jas berkite ant salotų. Puoškite pankolio "plunksnele". Mėgaukitės!
7. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos