Karšti vieno kąsnio - sluoksniuotos tešlos užkandžiai su dešrelėmis

2024-11-13 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Karšti vieno kąsnio - sluoksniuotos tešlos užkandžiai su dešrelėmis
Šie vieno kąsnio užkandžiai su sluoksniuota tešla ir pieniškomis dešrelėmis yra puikus pasirinkimas greitam ir sočiam užkandžiui įvairioms progoms – nuo šeimos vakarėlių iki greitų užkandžių darbe ar mokykloje. Sluoksniuota tešla užtikrina trapų ir minkštą pagrindą, o pieniškos dešrelės praturtina užkandžius sodriu skoniu. Papildytas švelniai saldžiu medaus ir aštresnių garstyčių mišiniu, šis užkandis skanaujamam suteikia ypatingo skonio balanso.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Sluoksniuota tešla: Galite rinktis bemielę tešlą, tačiau galima naudoti ir mielinę sluoksniuotą tešlą, jei norite minkštesnio ir puresnio rezultato.
  • Pieniškos dešrelės: Vietoje jų galite rinktis vištienos dešreles arba vegetariškas dešreles, kad užkandis būtų šiek tiek sveikesnis ar pritaikytas vegetarams.
  • Medus: Medaus alternatyva gali būti agavų sirupas arba klevų sirupas. Jei norite mažiau saldaus skonio, medaus galite visai nenaudoti arba jį pakeisti trupučiu cukraus.
  • Garstyčios: Jei neturite garstyčių, galite naudoti grūdėtą garstyčią, kuri suteiks daugiau tekstūros, arba šiek tiek česnakinio padažo aštresniam skoniui.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš dėdami į orkaitę, įpjaukite tešlą viršuje – tai padės tešlai vienodai išsikepti, o užkandžiai atrodys estetiškiau.
  • Norint užtikrinti, kad tešla puikiai apskrustų, galima lengvai patepti ją lydytu sviestu arba papildomai apibarstyti sezamo sėklomis.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~850 kcal
  • Kalorijos viename kąsnelyje: ~42,5 kcal

Ingredientai

    20 vnt.:
    • medus: 1 šaukšto
    • garstyčios: 1 šaukšto
    • bemielė sluoksniuota tešla: 1 pakuotės
    • pieniškos dešrelės: 6
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. 2. Tešlą truputį pakočiokite, kad būtų lengviau formuoti. Pieniškas dešreles arba sumalkite, arba itin smulkiai supjaustykite.
  3. 3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite medų su garstyčiomis ir išmaišykite su maltomis dešrelėmis, kad gautumėte vientisą įdarą.
  4. 4. Tešlos lakštus lengvai aptepkite įdaru, palikdami vieną kraštelį neuždengtą – tai padės tešlai geriau susiklijuoti.
  5. 5. Neuždengtą kraštą patepkite vandeniu ir susukite tešlą į ilgą dešrelę.
  6. 6. Gautą tešlos dešrelę supjaustykite mažais gabalėliais ir kiekvieno gabalėlio viršuje padarykite po dvi mažas įpjovas.
  7. 7. Gabaliukus išdėliokite ant kepimo skardos ir aptepkite juos išplaktu kiaušiniu.
  8. 8. Kepkite užkandžius orkaitėje apie 15 minučių, kol tešla gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. Skanaus – užkandžiai gardžiausi, kai patiekiami dar šilti!
  9. 9. Santrauka: Šie sluoksniuotos tešlos užkandžiai su dešrelėmis yra puikus pasirinkimas skubantiems ar planuojantiems užkandį vakarėliui. Saldžiai aštrus medaus ir garstyčių derinys su švelniomis pieniškomis dešrelėmis sukuria ypatingą skonį, o traški tešla prideda malonumo.

Atsakinėjama į Komentarą

Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)
Mini bandelės su feta
(1)