Keksiukai su varške ir uogomis

2019-05-10 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Keksiukai su varške ir uogomis

Ingredientai

    Varškės įdarui:
    • pusriebė varškė: 180 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • bananai: 1
    • bulvių krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Tešlai:
    • kiaušiniai: 3
    • kiaušinių baltymai: 1
    • cukrus: 120 gramų
    • aliejus: 80 gramų
    • natūralus jogurtas: 60 gramų
    • miltai: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    Taip pat (pasirinktinai):
    • mėgstamos uogos
    • šokoladas
    • riešutai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite įdarą: Į dubenį sudėkite varškę, kiaušinio trynį ir bulvių krakmolą, sutarkuokite bananą, įberkite žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišykite.
  2. 2. Paruoškite tešlą: Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purumo. Įpilkite aliejaus, įdėkite jogurto, dar paplakite. Įberkite miltus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet į paruoštą keksiukų kepimo formą paskirstykite tešlą, ant viršaus sudėkite po šaukštą įdaro bei sudėkite pasirinktą pagardinimą. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Lepinkitės!
  4. 4. Pastebėjimas: Nesunkiai pagaminami bei gardūs keksiukai, keičiant uogas pasikeis ir keksiukų skonis, tikriems smaližiams galima jas pakeisti mėgstamu šokoladu, riešutais arba džiovintais vaisiais.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Keksiukai su varške ir uogomis
Keksiukai su varške ir uogomis
Cukinijų keksiukai su aguonomis
(1)
Keksiukai su šokoladu
(10)
Keksiukai su rabarbarais
(1)
Cukinijų keksiukai su šokolado gabalėliais
(1)