1. Pirmiausia ėrieną įtriname aliejumi, prieskoniais ir sukapotu česnaku. Palaikome šaldytuve bent jau 2 valandas. Tada kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 25-30 minučių.
2. Puode įkaitiname aliejų, apkepiname smulkiai sukapotus česnakus bei svogūną, suberiame nuplautus ryžius bei taip pat truputį apkepiname, supilame vyną, tada – dalį sultinio ir verdame ant mažos ugnies pamaišydamos ir vis įpildamos sultinio. Prieš baigiant rizotui virti, sudedame svieste pakepintus baravykus, o išvirus suberiame sutarkuotą sūrį.
3. Visus padažo produktus sudedame į prikaistuvį bei kaitiname, kol padažas taps grietinėlės tirštumo.
4. Dedame viską į lėkštę, užpilame padažo bei skanaujame!