Kepta ėriena su baravykų rizotu

2017-12-13 Autorius oSkanu.lt

Kepta ėriena su baravykų rizotu

Ingredientai

    • ėriena: 800 gramų
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • indiški kmynai
    • švieži čiobreliai
    • česnakas: 4 skiltelių
    Rizotui:
    • ryžiai: 150 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • baltas sausas vynas: 100 mililitrų
    • vištienos sultinys: 0,5 litro
    • švieži baravykai: 100 gramų
    • sviestas: 20 gramų
    • "Parmezano" sūris: 50 gramų
    Padažui:
    • medus: 4 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • vyšnių vynas: 100 mililitrų
    • sviestas: 40 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ėrieną įtriname aliejumi, prieskoniais ir sukapotu česnaku. Palaikome šaldytuve bent jau 2 valandas. Tada kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 25-30 minučių.
  2. 2. Puode įkaitiname aliejų, apkepiname smulkiai sukapotus česnakus bei svogūną, suberiame nuplautus ryžius bei taip pat truputį apkepiname, supilame vyną, tada – dalį sultinio ir verdame ant mažos ugnies pamaišydamos ir vis įpildamos sultinio. Prieš baigiant rizotui virti, sudedame svieste pakepintus baravykus, o išvirus suberiame sutarkuotą sūrį.
  3. 3. Visus padažo produktus sudedame į prikaistuvį bei kaitiname, kol padažas taps grietinėlės tirštumo.
  4. 4. Dedame viską į lėkštę, užpilame padažo bei skanaujame!
Mėsos vyniotinis su daržovių ir sūrio įdaru
(1)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(4)
Triušiena troškinta daržovių pataluose
(2)
Karamelizuota kiaulienos karka greitpuodyje
(18)
Virta kepta karka orkaitėje su raugintais kopūstais
(6)