Kepta tarkuota cukinija cukinijų žieduose, tarsi blyneliai

2022-04-27 Autorius Donata Valantinaitė

Kepta tarkuota cukinija cukinijų žieduose, tarsi blyneliai
Jaunų daržovių sezonu tokie kepti tarkuotų cukinijų blyneliai iškepti cukinijų apskritimuose - tikras kiekvieno stalo hitas! Patiekalas labai įdomus, originalus ir itin skanus! Ne tik, kad skanus, bet patiektas ant stalo atrodo labai gražiai. 

Ingredientai

    • cukinijos: 1 (~250 gramų)
    • kvietiniai miltai: 2,5-3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: pagal skonį
    • malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • augalinis aliejus (kepimui): 2-3 valgomųjų šaukštų (30-45 mililitrų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Geriausia rinktis jauną cukiniją - ji švelnesnė, palyginti su subrendusia, joje nėra kietų sėklų.
  2. 2. Cukinijas nuplaukite, nupjaukite kraštelius. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. 3. Dabar iš cukinijų apskritimų suformuokite žiedus, išimdami vidurį stikline, apvalia formele ar šaukštu.
  4. 4. Išimtus cukinijų minkštimus sutarkuokite smulkia tarka.
  5. 5. Cukinijų tarkius nuspauskite.
  6. 6. Į tarkuotas cukinijas įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir juoduosius pipirus. Jei norite, taip pat galite pridėti susmulkinto česnako, džiovintų žolelių ar mėgstamų prieskonių.
  7. 7. Išmaišykite. Masė turėtų priminti blyneliams skirtą tešlą.
  8. 8. Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Į keptuvę sudėkite cukinijų žiedus.
  9. 9. Kiekvieno žiedo centre paskleiskite pasiruoštą cukinijų tešlą.
  10. 10. Cukinijų žiedus su įdaru apkepkite ant vidutinės kaitros maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
  11. 11. Iškeptus blynelius pirmiausia iš keptuvės perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius, o tada dėkite į serviravimo lėkštę.
  12. 12. Cukinijų blynai cukinijų žieduose yra paruošti.
  13. 13. Cukinijų blynelius cukinijų žieduose patiekite dar karštus, su grietine arba kitu mėgstamu padažu. Skanaukite!

Aušra

Labai puikiai pavyko. :) Va čia tai fantastiškas receptas!
Atsakyti

Virginija

Išbandžiau šį receptą, ačiū,labai patiko😋😘😘😘
Atsakyti
Kepta tarkuota cukinija cukinijų žieduose, tarsi blyneliai
Keto konjac makaronai su tofu
(1)
Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis
(2)