Lęšių kepsneliai - maltinukai su kvietinėmis kruopomis, svogūnais ir česnaku

Autorius apie receptą

Tokie lęšių kepsneliai - maltinukai yra tikras turkiškos virtuvės šedevras! Nors mes su vyru esam didžiuliai mėsos mėgėjai, bet tikrai neatsisakome paeksperimentuoti su vegetariškais ar veganiškais patiekalais, tad šį kartą išbandėme kažką mums naujo ir neragauto. Valgėm ir abu vieningai kartojom, kad gaminsime šį patiekalą ir ateityje. Tad dedame jam didžiulį pliusą ir dalinamės receptu, kad galėtumėte ir Jūs išmėginti jau šiandien! 
 
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kvietinių kruopų galima naudoti avižines kruopas arba virtus ryžius – jos taip pat suteiks tekstūros ir sotumo jausmą.
  • Svogūnus galima keisti porais – jie suteiks švelnesnį ir saldesnį skonį.
  • Česnaką galima keisti džiovintu česnaku – 1 arbatinis šaukštelis atstos 2 skilteles.
  • Pomidorų pastą galima keisti smulkintais konservuotais pomidorais – apie 2 šaukštus.
  • Čili padažą galima pakeisti aitriųjų pipirų dribsniais arba švelniu salsa padažu.
  • Džiūvėsėlių vietoje galima naudoti smulkintus avižinius dribsnius arba maltus kukurūzų trapučius.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Lęšius ir kruopas verta išvirti atskirai – taip lengviau kontroliuoti jų minkštumą.
  • Kepimui rinkitės nelimpantį paviršių turinčią keptuvę, kad kepsneliai nepriliptų.
  • Jei norite, kad kepsneliai būtų dar tvirtesni, po formavimo palaikykite juos šaldytuve 30 minučių.
  • Kepsnelius galima kepti ir orkaitėje – 180 °C temperatūroje apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.
  • Skoniui pagyvinti galima įdėti šiek tiek citrinos sulčių ar granatų sirupo.

Ingredientai

    • lęšių: 1 stiklinės
    • kvietinių kruopų: 0,5 stiklinės
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
    • čili padažo: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • kario
    • maltos saldžiosios paprikos
    • svogūnų laiškų
    • petražolių
    • džiūvėsėlių: 3-4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lęšius bei kvietines kruopas išvirkite, pasūdykite, berkite pipirų bei kario.
  2. 2. Tada svogūną susmulkinkite bei apkepinkite aliejuje kartu su susmulkintu česnaku.
  3. 3. Įmaišykite pomidorų pastą, čili padažą bei prieskonius. Supilkite viską į lęšius.
  4. 4. Užmaišykite "vegetarišką faršą" su keliais šaukštais džiūvėsėlių, pridėkite susmulkintus svogūnų laiškus bei petražoles.
  5. 5. Tuomet šlapiomis rankomis formuokite pailgus maltinukus. Juos galima patiekti ir tokius, bet aš pati dar juos šiek tiek apkepu keptuvėje. Tiesiog keptuvėje įkaitinu šlakelį aliejaus su gabaliuku sviesto, maltinukus lengvai pavolioju į miltus, perteklių nukratau bei trumpai iš abiejų pusių apkepu. Šitaip jie būna tvirtesni.
  6. 6. Mes valgome juos su visokių daržovių garnyrais. Labai labai gardu, pasimėgaukit ir Jūs!
Lęšių kepsneliai - maltinukai su kvietinėmis kruopomis, svogūnais ir česnaku

Atsiliepimai

Aistė

Turėjau spintelėje lęšių ir ieškojau ką čia su jais pagaminus. Netikėtai atradau šį receptą ir nusprendžiau pamėginti. Labai patiko!
Atsakyti
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)
Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
(2)