Baklažanų suktinukai su tepamu varškė sūriu ir džiovintais pomidorais 🍆

2025-04-13 Autorius oSkanu.lt

Baklažanų suktinukai su tepamu varškė sūriu ir džiovintais pomidorais 🍆
Baklažanų suktinukai su tepamu varškės sūriu ir džiovintais pomidorais yra tobulas pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingoms progoms. Šis Viduržemio jūros virtuvę primenantis patiekalas ypatingas tuo, kad jame puikiai dera baklažanų švelnumas ir aromatingas varškės sūrio įdaras. Švelni, kreminė tekstūra derinama su ryškiu džiovintų pomidorų skoniu sukuria nepakartojamą skonių harmoniją. Suktinukai gali būti patiekiami kaip užkandis, garnyras arba lengvas pagrindinis patiekalas. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Jei neturite tepamo varškės sūrio, galite naudoti ricotta sūrį, sumaišytą su šiek tiek grietinės, arba mascarpone sūrį
  • Džiovintus pomidorus galima pakeisti saulėje džiovintais pomidorais aliejuje arba šviežiais, keptais pomidorais
  • Vietoje graikinių riešutų tinka kedro riešutai, lazdyno riešutai arba skrudintos saulėgrąžų sėklos. 
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais arba šviežiais svogūnų laiškais. 
  • Jei nemėgstate krapų, galite naudoti baziliką, petražoles arba raudonėlius.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Baklažanus riekite vienodo storio griežinėliais, kad jie vienodai iškeptų. 
  • Jei norite sumažinti aliejaus kiekį patiekale, baklažanus galite kepti orkaitėje, apšlakstę tik nedideliu kiekiu aliejaus. 
  • Prieš dedant įdarą, įsitikinkite, kad baklažanai atvėso, kad varškės sūris neištirptų. 
  • Suktinukus galima pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų. 
  • Prieš patiekiant juos galima pašildyti orkaitėje arba patiekti kambario temperatūros.

Ingredientai

    • Baklažanai: 2 vidutinio dydžio (apie 500 g) 
    • Druska: pagal skonį 
    • Aliejus: 3 valgomieji šaukštai 
    • Tepamas varškės sūris: 400 g 
    • Česnakas: 3 skiltelės 
    • Džiovinti pomidorai marinuoti aliejuje: 100 g 
    • Krapai: 1 sauja (smulkinti) 
    • Graikiniai riešutai: 50 g (smulkinti) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Baklažanus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite juos plonomis, maždaug 0,5 cm storio riekelėmis išilgai.
  2. 2. Pabarstykite baklažanų riekeles druska iš abiejų pusių ir palikite stovėti 30 minučių, kad išsiskirtų karčios sultys.
  3. 3. Po pusvalandžio švaria virtuvine šluoste ar popieriniu rankšluosčiu nuvalykite išsiskyrusias sultis nuo baklažanų paviršiaus.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinsite aliejų ant vidutinės kaitros. Prieš dėdami į keptuvę, aptepsite baklažanų riekeles aliejumi iš abiejų pusių.
  5. 5. Kepkite baklažanus po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
  6. 6. Iškepusius baklažanus dėsite ant popierinio rankšluosčio, kad būtų sugeriamas aliejaus perteklius. Leiskite jiems atvėsti.
  7. 7. Dabar ruošiame įdarą: dideliame dubenyje sumaišote tepamą varškės sūrį, sutrinate česnaką ir įdėkite į sūrį.
  8. 8. Smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus ir įmaišote juos į sūrio masę.
  9. 9. Įberkite smulkintus krapus ir sukapotus graikinius riešutus. Viską gerai išmaišote.
  10. 10. Pagal skonį įdėsite druskos ir dar kartą išmaišote.
  11. 11. Ant atvėsusių baklažanų riekelių dėsite po šaukštą paruošto įdaro.
  12. 12. Pradėsite sukti baklažaną su įdaru nuo siauresnio galo, formuodami suktinuką.
  13. 13. Paruoštus suktinukus sudėsite į serviravimo lėkštę.
  14. 14. Galima papuošti šviežiomis žolelėmis ar užlašinti šiek tiek aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus prieš patiekiant.
Baklažanų suktinukai su tepamu varškė sūriu ir džiovintais pomidorais 🍆
Baklažanų suktinukai su tepamu varškė sūriu ir džiovintais pomidorais 🍆
Baklažanų suktinukai su tepamu varškė sūriu ir džiovintais pomidorais 🍆
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
(2)
Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
(1)