Keptas tofu su kariu ir daržovėmis

2024-04-27 Autorius oSkanu.lt

Keptas tofu su kariu ir daržovėmis
Nors pati nesu nei vegetarė, nei tuo labiau veganė, bet kartais patiekalus iš jų virtuvės mėgstu išmėginti. O šį patiekalą man labai rekomendavo draugė, dėl to, jog pasakiau, kad pastaruoju metu artėjant vasarai, labai stengiuosi skaičiuoti kalorijas. Tad išmėginau ir galiu pasakyti, kad šis karštas vegetariškas patiekalas pagaminamas vos per 10 minučių - tikrai nuostabus. Valgė net mano vyras, kuris įprastai vakarienės be mėsos negali įsivaizduoti. Rekomenduoju pamėginti.

Beje, šiomis sveikomis idėjomis dalinausi pastaruoju metu, pažiūrėkit ir jas:
- kynvos salotos su feta;
- kopūstų sriuba su vištienos kukuliais;
- kuskusas su vištienos filė ir daržovėmis;

O dabar einame gaminti!

Ingredientai

    • paprikų: 1
    • brokolių: 0,5
    • tofu: 100 gramų
    • kario: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • šviežių petražolių
    • svogūnų laiškų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves supjaustykite stambiais gabaliukais bei apkepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
  2. 2. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. 3. Tuomet tofu supjaustykite kubeliais, sumaišykite su kariu bei pakepkite kartu su daržovėmis,
  4. 4. Po to užberkite kapotų žalumynų ir viskas. Patiekite ir skanaukite!
Šiltos daržovių ir lęšių salotos
(3)
Peperonata - keptos paprikos su česnakais
(1)
Veganiški kalafioro "sparneliai"
(1)
Karamelizuoti Briuselio kopūstai
(2)