Keptuvėje kepti veganiški geltonų žirnių kepsneliai su kario padažu

2024-03-24 Autorius oSkanu.lt

Keptuvėje kepti veganiški geltonų žirnių kepsneliai su kario padažu
Šis žirnių kepsnelių receptas yra kilęs iš indiškos virtuvės, todėl į sudėtį įeina aštrieji pipiriukai, kurie suteikia kepsneliams itin gero skonio. Bet jeigu aštriai nelabai mėgstate, tada pakeiskite aštriuosius pipirus į geltoną, raudoną arba žalią paprikas. Prie geltonų žirnių kepsnelių itin tinka kario padažas, bet jei neturite laiko jo gaminti - ne bėda, nes prie kepsnelių tiks patys įvairiausi padažai - saldžiarūgštis, pomidorų, graikinio jogurto ar bet koks kitas Jūsų mėgstamas padažas.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 16-18 kepsnelių.

Ingredientai

    • džiovinti geltoni žirniai: 250 gramų
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujos
    • čili pipirai: 1 mažo (arba serano pipiro)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • ciberžolės milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)
    Padažui:
    • pomidorai: 1 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1 (mažo)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • tarkuota imbiero šaknis: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 110 mililitrų
    • ciberžolės milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kumino milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kalendros milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žirnius užpilkite vandeniu bei palikite brinkti per naktį. Paskui nupilkite vandenį, pusę žirnių sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės, o kitą pusę sutrinkite taip, kad liktų didesnių gabalėlių.
  2. 2. Tuomet abi mases sumaišykite viename inde.
  3. 3. Svogūną nulupkite, labai smulkiai supjaustykite. Iš čili (arba serano) pipiro išimkite sėklytes, labai smulkiai supjaustykite.
  4. 4. Žirnių masę sumaišykite su svogūnu, čili pipiru, kalendra ir pagardinkite prieskoniais. Masę gerai išmaišykite.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite pakankamai aliejaus ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  6. 6. Imkite po vieną valgomąjį šaukštą žirnių masės bei formuokite apvalius maždaug 6 centimetrų skersmens ir 0,5 centimetro storio apskritimus, juos dėkite į įkaitusį aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol kepsneliai gražiai apskrus. Kiekvienas kepsnelis kepa maždaug 4 minutes.
  7. 7. Iškepusius kepsnelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Šitaip iškepkite visus kepsnelius.
  8. 8. Padažas: Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Česnako skilteles nulupkite bei sutrinkite česnako spaustuku. Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies, sudėkite svogūną, kepinkite, kol suminkštės.
  9. 9. Paskui sudėkite česnaką, pomidorą, sutarkuotą imbiero šaknį bei prieskonius. Išmaišykite bei pakepinkite maždaug 60 sekundžių. Po to sudėkite miltus, gerai išmaišykite, pakepinkite dar 60 sekundžių.
  10. 10. Galiausiai supilkite vandenį, išmaišykite ir užvirkite.
  11. 11. Tuomet sumažinkite ugnį bei pakaitinkite padažą dar maždaug 5 minutes, palikite šiek tiek pravėsti. Padažą sutrinkite blenderiu iki vientisos piure masės arba jeigu norisi galima palikti šiek tiek nesutrintų gabaliukų.
  12. 12. Galiausiai kepsnelius patiekite su kario padažu bei mėgstamomis daržovėmis arba salotomis. Skanaus!
Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru
(1)