1. Pirmiausia paruošiame šalavijų sviestą. Didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitiname 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
2. Pakepiname šalavijų lapelius iš abiejų pusių, kol taps traškūs. Tada juos suverčiame į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, ir kol kas padedame į šalį.
3. Į maisto smulkintuvą sudedame visą sviestą, sukapotas petražoles, susmulkintus svogūnus, česnako skilteles, garstyčias ir pakepintus šalavijų lapelius. Įspaudžiame citrinos sulčių. Paskaniname druska ir pipirais. Sutriname viską iki vientisos masės.
4. Paruošiame vėgėlę. Pirmiausia išdorojame žuvį. Atsargiai aplink galvą apipjauname odą ir traukiame ją uodegos link, numaudami lyg kojinę. Tada išimame vidurius ir nupjauname galvą. Žuvį kruopščiai nuplauname ir tada atskiriame filė.
5. Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitiname alyvuogių aliejų. Žuvį pabarstome druska ir pipirais. Kepame žuvį iš vienos pusės 5 minutes. Tada atsargiai mentele žuvį apverčiame ant kitos pusės. Kepame dar 2–3 minutes.
6. Vėgėlė pasidarys neperregima ir ims byrėti – tai reikš, kad ji jau iškepusi. Dedame žuvį į lėkštę ir paskaniname paruoštu šalavijų sviestu.
7. Perlinį kuskusą išverdame pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio.
8. Brokolius dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame 3–4 minutes. Tada išgriebiame iš vandens ir susmulkiname.
9. Į paruoštą karštą perlinį kuskusą suverčiame susmulkintus brokolius ir įkrėčiame šaukštą sviesto. Viską gerai išmaišome. Garnyrą patiekiame prie keptos vėgėlės.
10. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.