Iškepta žuvis, gali būti ne tik labai skani vakarienė, bet ir itin originalus kūčių patiekalas, su kuriuo nustebinsite visus artimuosius bei papuošite švenčių stalą.
Ingredientai
žuvies filė: 4 gabaliukų (arba 2 nesmulkintų žuvų)
1. Iš pradžių bulves nulupame bei supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į kepimo skardą.
2. Paimame kelis šaukštus alyvuogių aliejaus arba sviesto, druskos, pipirų, žolelių ir sumaišome dubenyje. Supilame ant bulvių.
3. Įkaitiname orkaitę 180 laipsnių temperatūros ir pašauname bulves pusvalandžiui.
4. Per tą laiką, kol bulvės kepa, paimame svogūnus, nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais.
5. Smulkiai supjaustome česnaką.
6. Kepame svogūną su česnaku alyvuogių aliejuje, kol pusiau iškepa.
7. Po pusvalandžio ant bulvių sudedame pusę svogūnų, pusę supjaustytų pomidorų, ant viršaus žuvį, supjaustytą išilgai nugaros, tada vėl svogūnus bei pomidorus.
8. Pabarstome prieskoniais pagal savo skonį, o ant viršaus užlašiname citrinų sulčių.
9. Kepame orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol žuvis visiškai iškepa.
10. Šitaip iškepta žuvis yra neįtikėtinai gardi. Tokią fantastišką žuvį galima patiekti ir karštą, ir atvėsusią - ji tikrai papuoš bet kurį švenčių stalą!
11. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.