Veganiška majonezą jau atradau, jo man labai reikėjo Kūčioms. Dabar atėjo eilė ir sviestui. yra daugybė
užtepėlių bei
paštetų receptų, bet man norisi sviesto, kurį galėčiau tiesiog užsitepti ant
sumuštinio. Taigi pradėjau paieškas internete ir po ilgų paieškų ir bandymų atradau tobulą sviestą (bent jau man, tikiuosi ir Jums). Nuo šiol tokį sviestą gaminsiuosi daug dažniau ir tepsiu ant
duonos. Beje, dauguma ragavusių net nesuprato, kad jis veganiškas, o vyrui apskritai labai patiko ir nuo šiol liepė parduotuvėje net nebesižvalgyt į tą lentyną.
Šiam sviestui gaminti aš naudoju rafinuotą kokosų aliejų, kad nesijaustų vien tik kokosų skonis. Nors tai ir nėra būtina, taip pat įdėjau šiek tiek ksantano dervos miltelių, nes internete buvo parašyta, jog jie priduoda sviestui elastiškumo. Maistinės vertės bei skonio pagerinimui taipogi įdėjau maistinių mielių dribsnių. Recepte yra naudojamas obuolių sidro actas, kurio skonis šiame svieste tikrai jaučiasi. Jeigu nesate dideli jo mėgėjai, galima naudoti tiesiog citrinos sultis. Skystą aliejų idealiausia rinktis kuo neutralesnio skonio. Aš pati naudojau alyvuogių išspaudų aliejų.
Atsakinėjama į Komentarą