Kepti karšti sumuštiniai su saliamio dešra, raugintais agurkais ir sūriu, karšto oro gruzdintuvėje

2025-04-05 Autorius oSkanu.lt

Kepti karšti sumuštiniai su saliamio dešra, raugintais agurkais ir sūriu, karšto oro gruzdintuvėje
Karšti sumuštiniai yra viena populiariausių ir lengviausiai paruošiamų patiekalų, kuriuos galima valgyti tiek pusryčiams, tiek vakarienei ar net kaip greitą užkandį. Kepti sumuštiniai karšto oro gruzdintuvėje tampa dar skanesni, nes išlieka traškūs išorėje ir sultingi viduje.

Sūris, saliami ir rauginti agurkėliai – puikus skonių derinys, suteikiantis sumuštiniams pikantiško skonio ir malonaus traškumo. Be to, šis receptas nereikalauja daug pastangų ar ingredientų, todėl yra idealus pasirinkimas greitam ir skaniam patiekalui.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jeigu norite pritaikyti receptą pagal savo skonį arba turimus ingredientus, štai keletas alternatyvų:



Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tobulam traškumui – sumuštinio paviršių galima lengvai patepti sviestu arba alyvuogių aliejumi.
  • Sūriui tolygiai išsilydyti – geriausia naudoti smulkiai tarkuotą sūrį arba plonas riekeles.
  • Papildomam skoniui – galima pridėti smulkintų svogūnų, juodųjų alyvuogių ar net trupintų džiovintų pomidorų.

Ingredientai

    • Pusryčių batonas: 8 riekelės
    • Majonezas su garstyčiomis: 4 valg. šaukštai
    • Saliamis: 100 g
    • Rauginti agurkėliai: 2 vnt.
    • Kečiupas: 4 valg. šaukštai
    • Fermentinis sūris: 100 g (tarkuotas arba riekelėmis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošti duoną. Pusryčių batono riekeles išdėlioti ant lėkštės ar pjaustymo lentelės.
  2. 2. Užtepti padažą. Ant kiekvienos riekelės tolygiai paskleisti majonezo ir garstyčių mišinį.
  3. 3. Dėti saliamį. Ant pusės batono riekelių užddėti po kelias saliamo riekeles.
  4. 4. Sluoksniuoti agurkus. Agurkėlius supjaustyti plonais griežinėliais ir dėti ant saliamo.
  5. 5. Pagardinti kečiupu. Ant agurkų užtepti po šiek tiek kečiupo.
  6. 6. Uždengti sūru. Uždėti fermentinio sūrio riekeles arba pabarstyti tarkuotu sūriu.
  7. 7. Formuoti sumuštinius. Ant viršaus uždėti likusias batono riekeles.
  8. 8. Kepti gruzdintuvėje. Sumuštinius dėti į karšto oro gruzdintuvės krepšį, nustatyti 160°C temperatūrą ir kepti 10 min.
  9. 9. Patiekti. Ištraukus sumuštinius, palaukti minutę, kol jie truputį atvės, ir tuomet pjaustyti perpus.
  10. 10. Santrauka: Kepti karšti sumuštiniai su saliamiu, raugintais agurkais ir sūriu – tai paprastas, greitai paruošiamas ir sotus patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Dėka karšto oro gruzdintuvės, jie tampa traškūs išorėje ir išlieka sultingi viduje. Jei norite pridėti daugiau skonio, galite eksperimentuoti su ingredientais, keisti sūrį, padažus ar net pridėti papildomų prieskonių.Tikimės, kad šis receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių! Skanaus! 🥪🧑‍🍳👌
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)