Tobulos salotos su granatais ir keptais burokėliais. Galėčiau valgyti ir valgyti.
Ingredientai
burokėliai: 2 (nedideli)
špinatai: 2 saujų
fetos, brinzos arba varškės kamuoliukai: 100 gramų (naudoju tokius kaip nuotraukoje žemiau)
graikiniai riešutai: 1 saujelės
granatų sėklos: 2-3 valgomųjų šaukštų
Užpilui:
graikinių riešutų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (arba kitas mėgiamas)
granatų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (koncentruotos granatų sultys - verdama kelias valandas, kol sutirštėja; yra ir pirkti arba galima keisti balzaminiu actu - dažnai pasirenku būtent actą)
druska
malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių gerai nuplautus, neluptus burokėlius suvyniojame kiekvieną į foliją, kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol suminkštės (galite imti ir virtus, bet kepant jie ryškesnio skonio bei spalvos, nes visos sultys išlieka). Atvėsusius nulupame bei supjaustome, kaip patinka (arba kaip širdis geidžia).
2. Tuomet lėkštėje dėliojame špinatus, burokėlius, varškės kamuoliukus, sausoje keptuvėje pakepintus graikinius riešutus, užbarstome granatų sėklų (idealiausia jas iškrapštyti šitaip: granatą perpjauname per pusę, viena ranka laikome puselę virš dubens perpjauta puse žemyn, o kita ranka mediniu šaukštu daužome per granatą).
3. Po to gerai išmaišiusios visus užpilui nurodytus ingredientus, pašlakstome juo salotas. Mėgaujamės!
4. Rekomendacija: Daugiau burokėlių salotų receptų rasite: Burokėlių salotos.
5. Pastebėjimas: Štai tokius varškės kamuoliukus salotoms renkuosi aš: