Keptuvėje kepta silkė su daržovėmis

2023-12-04 Autorius Violetos kambariukas

Keptuvėje kepta silkė su daržovėmis
Tokia keptuvėje keptą silkę su alaus tešla jau keletą metų iš eilės gaminu šventėms. Ją visi labai giria ir ji pirma nuolat dingsta nuo stalo, tad nusprendžiau, kad laikas pasidalinti receptu su visais. Kai pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, vyras vis kartojo "kas kepa silkę?". Ir tikrai, kai aš augau, to niekas mūsų šeimoje nedarydavo. Ir galiu pasakyti, kad visai be reikalo. Gaunasi tikrai labai skaniai ir tai daryti ne tik verta, bet ir būtina! 

Ingredientai

    • sūdyta silkė: 2 vnt.
    • šviesus alus: 1 stiklinės
    • kardamonas, cinamonas, juodieji pipirai, šviežias imbieras, gvazdikėliai, muskatas: po trečdalį arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • žvaigždiniai anyžiai: 1
    • miltai
    Daržovėms:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepta silkė: Pirmiausia sumaišome prieskonius, sudedame į alų. Alų užverdame bei paverdame 5 minutes, paliekame atvėsti.
  2. 2. Tuomet silkes išvalome, nuplauname bei sudedame į atvėsusį marinatą.
  3. 3. Uždarome bei laikome mažiausiai parą šaldytuve.
  4. 4. Po to parinuotą silkę supjaustome gabaliukais, apvoliojame miltuose bei kepame iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
  5. 5. Daržovės: Įkaitintame aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, kol pasidarys tarsi permatomi, sudedame sutarkuotas morkas bei viską patroškiname, įdedame pomidorų padažo. Gerai išmaišome bei troškiname dar maždaug 5 minutes.
  6. 6. Patiekiame silkę su daržovėmis ir skanaujame!

Nijolė

Ačiū, jūs priminėt mamytės receptą, ji truputį kitaip ruošė. Dabar bandysiu jūsų receptu. Dėkoju.
Atsakyti
Silkė svogūnų karamelėje
(1)