Keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė su vyno ir sviesto padažu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė su vyno ir sviesto padažu

Ingredientai

    • vištienos filė: 6 gabaliukai
    • miltai: 50 gramų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus: kepimui
    • baltas sausas vynas: 170 mililitrų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pjaustytos petražolės: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos file perpjauname išilgai bei taip gauname plonesnius gabaliukus.
  2. 2. Šiek tiek pamušame arba delno pagalba arba plaktuko lygiąja dalimi. Iš abiejų pusių pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  3. 3. Tuomet įkaitiname aliejų keptuvėje.
  4. aliejus įkaitintas keptuvėje
  5. 4. Filė apvoliojame miltuose bei nupurtome. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 1-3minutes, kol gražiai apskrus.
  6. 5. Tada į keptuvę supilame vyną bei kaitiname maždaug 4 minutes. Kai vyno sumažės per pusę, sudedame vištieną, trumpai pakaitiname bei apverčiame gabaliukus. Išjungiame ugnį.
  7. 6. Sudedame sviesto gabaliukus bei pjaustytas petražoles. Atsargiai maišome, kol sviestas ištirps. Skanaus!
  8. keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė
Wok makaronai su vištiena ir daržovėmis
(3)