Karbonadus pagaminti yra labai paprasta. O kiaulienos sprandinės karbonadai būna daug skanesni, nei gaminti iš nugarinės. Būtinai išmėginkite.
Ingredientai
kiaulienos sprandinė: 500 gramų
kiaušiniai: 2
majonezas: 1 šaukšto
druska
pipirai
kitos mėgiamos žolelės/prieskoniai (nėra būtina)
miltai: pavoliojimui (arba džiūvėsėliai)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustykite per daug nesismulkindamos bei nedarinėdamos, tiesiog maždaug 1 centimetro riekelėmis.
2. Tuomet visus gabaliukus išmuškite. Geriausia mušdamos mėsą įdėkite į maišelį arba kažkuo pridenkite - šitaip nesitaškys.
3. Tada du kiaušinius išplakame su vienu šaukštu majonezo. Pasiruošiame nemažai miltų, jei voliosime juose. Arba pasiruošiame džiūvėsėlius, jei voliosime juose (man skaniau džiūvėsėliai, bet čia jau kaip kam).
4. Po to karbonadus padruskiname bei papiriname, merkiame į kiaušinių plakinį, voliojame miltuose ir/ar džiūvėsėliuose bei dedame į įkaitintą keptuvę: Kai apkepa (maždaug 2-3 minutes) apverčiame. Kitą pusę taip pat apkepame maždaug 2-3 minutes ir galima patiekti į stalą.
5. Rekomenduojame valgyti su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis. Skanaujame!