1. Išverdame kietai kiaušinius, kad nesutrūkinėtų į vandenį įberiame žiupsnelį druskos. Atvėsusius kiaušinius perpjauname pusiau, išimame trynį su baltymu bei susmulkiname.
2. Į pjaustytus kiaušinius įdedame 5-6 ančiuvių filė, šakute sutriname, įberiame pipirų (druskos jau nebededame, nes ančiuviai ir taip sūrūs), sudedame kapotas petražoles, jei sausoka masė – įpilame šlakelį ančiuvių aliejaus.
3. Viską permaišome ir šia mase užpildome kiaušinių puseles. Prikimštas puseles dedame į džiūvesėlius (apverčiame ir šiek tiek paspaudžiame, kad džiūvėsėliai priliptų prie kiaušinių – ančiuvių masės), bei apkepame ant aliejaus ar sviesto kelias minutes.
4. Papuošiame petražolėm, ančiuvių suktinukais, čili pipiriuko griežinėliu bei kaparėliais (dekoracija gali būti pagal fantaziją, skonį bei šaldytuvo turinį). Skanaus!
5. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.