Kokosinis vaflių gardėsis

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Kokosinis vaflių gardėsis

Ingredientai

    • vaflių lakštai: 8 (28x16 centimetrų)
    • kondensuotas saldintas pienas: 1 skardinės (397 gramų; kambario temperatūros)
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • baltasis šokoladas: 50 gramų
    • kokoso drožlės: 80 gramų
    • smulkinti vafliai: 38 gramų (neprivaloma)
    Viršui papuošti reikės:
    • baltasis šokoladas: 60 gramų
    • kokoso drožlės: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į dubenį sudedame kondensuotą pieną, maskarponę, kokoso drožles, išlydytą šokoladą, susmulkintus vaflius bei viską išsukame iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet gauta mase pertepame vaflių lakštus (imame vaflį, ant jo dedame masės bei tolygiai paskirstome, vėl dedame vaflį, masę ir taip toliau. Paskutinis privalo būti neapteptas vaflis), vaflių paviršių vis lengvai paspaudžiame rankomis, kad kremas geriau susigertų.
  3. 3. Tada paslegiame bei įdedame į šaldytuvą, geriausiai palaikome per naktį, kad desertas gerai suliptų bei suminkštėtų.
  4. 4. Sustingusį skanėsto viršų apliejame tirpintu šokoladu bei apibarstome kokosų drožlėmis. Palaukiame, kol sustings (trumpam įdedame į šaldytuvą), bei supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Skanaujame!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)
Beatos kokosinis varškės pudingas
(1)