druska: maždaug viena degtukų dėžutė vienam kilogramui mėsos
pipirų žirneliai
laurų lapeliai: 4-5
Recepto paruošimas
1. Pradžioje mėsą supjaustome dideliais kubeliais. Nuo karkos nupjaustome mėsą, o kaulą dedame į puodą. Į puodą sudedame supjaustytą mėsą. Padruskiname, beriame pipirų žirnelius, įmetame lauro lapelius. Vandens įpilame tiek, kad vos apsemtų mėsą.
2. Tuomet verdame ant silpnos ugnies geras 3 valandas. Jei atrodo, kad trūksta druskos, dar padruskiname (ji turi gerai jaustis).
3. Tada išvirusią mėsą sudedame į paruoštus stiklainius (stiklainius išplauname bei sausus pašildome orkaitėje), uždarome. Lauro lapelių nededame į stiklainius. Kai stiklainiuose mėsa atvės, sudedame į šaldytuvą. Skanaujame!