Labo ryto keksiukai

Autorius apie receptą

Jeigu galėčiau, šiuos keksiukus valgyčiau pusryčiams kasdien. Bet deja, negaliu, o ir keksiukai manau puikiai tinka savaitgalio pusryčiams. Tai tiesiog keksiukai - avižinė košė. Jie gretai paruošiami ir tikrai palieka įspūdį. Nors jie labiau asocijuojasi su desertu nei su pusryčiais. Siūlau išbandyti. 

Ingredientai

    • miltai: 60 gramų
    • ruginiai miltai: 30 gramų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • obuolienė: 210 gramų
    • pienas: 60 gramų
    • aliejus: 60 mililitrų
    • medus: 80 gramų (jei obuolienė saldi, tada medaus dėkite mažiau)
    • nutarkuota apelsinų žievelė: 1 valgomojo šaukšto
    • avižiniai dribsniai: 60 gramų (ne greito paruošimo košės)
    • šokoladiniai lašai: 170 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklojame 10 keksiukų kepimo formų popieriniais kepimo įdėklais.
  2. 2. Dubenyje sumaišome miltus, sodą, druską ir cinamoną.
  3. 3. Kitame dubenyje sumaišome obuolienę, pieną, aliejų, medų ir apelsino žievelę ir plakame su mikseriu maždaug 2 minutes.
  4. 4. Maišome sausus ir drėgnus ingredientus kol ingredientai susijungs (nepermaišome).
  5. 5. Įmaišome avižinius dribsnius ir šokoladą. Padaliname tešlą tarp formelių.
  6. 6. Pašauname į orkaitę ir kepame maždaug 15 minučių.
  7. 7. Paliekame pastovėti 5 minutes kepimo formelėse, išimame ir atvėsiname ant kepimo grotelių. Skanaukite!
  8. labo ryto keksiukai
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Atsiliepimai

Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
(1)