Autorius apie receptą
Lašiša su shiitake grybų padažu ir smidrais – tai elegantiškas ir išskirtinio skonio patiekalas, atkeliavęs iš Anglijos virtuvės. Kai pirmą kartą išgirdau apie šį gaminį, skeptiškai žiūrėjau į žuvies ir grybų derinį, manydama, kad šie produktai visiškai nedera tarpusavyje. Tačiau apsilankius Anglijoje, teko paragauti šį netikėtą skonių duetą, kuris visiškai pakeitė mano nuomonę. Dabar šį patiekalą dažnai gaminu namuose ir negaliu atsistebėti, kaip puikiai švelnus lašišos skonis dera su sodriais shiitake grybais ir traškiais smidrais. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui, kai norite nustebinti svečius neįprastu, bet labai gardžiu deriniu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Gaminant lašišą, svarbu jos neperkepti – žuvis turi išlikti sultinga ir minkšta. Kepkite žuvį ant vidutinės kaitros, pradėdami nuo odos pusės, jei ji yra su oda.
- Shiitake grybų nereikėtų plauti vandeniu, nes jie sugeria drėgmę – geriau juos nuvalyti sausu šepetėliu arba popieriniu rankšluosčiu.
- Smidrus virkite al dente – jie turi būti traškūs, bet ne žali. Prieš virdami, nupjaukite medinius smidrų galus, kurie yra kieti ir nevalgomi.
Atsiliepimai