Lašišos kepsnys su perliniu kuskusu ir daržovėmis

2025-03-08 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Lašišos kepsnys su perliniu kuskusu ir daržovėmis
Švelnus lašišos skonis puikiai dera su traškiomis, spalvingomis daržovėmis ir sotumo suteikiančiu perliniu kuskusu. Šis patiekalas yra puikus baltyminių medžiagų, gerųjų riebalų ir angliavandenių šaltinis, todėl jį drąsiai galite įtraukti į savo mitybos planą.

Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus – ryškios daržovių spalvos kartu su rožine lašiša sukuria tikrą šventę lėkštėje. Negana to, jis yra gan paprastas pagaminti, todėl puikiai tinka ir skubantiems šeimininkams, norintiems paruošti maistingą vakarienę. Citrusiniai akcentai suteikia patiekalui gaivumo, o balzamiko kremas prideda subtilų saldžiarūgštį poskonį, kuris puikiai papildo lašišos skonį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galima eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: 

  • Vietoje lašišos galite naudoti upėtakį, jūros lydeką ar menkę.
  • Perlinį kuskusą galima pakeisti bulguru, kvinoja ar ryžiais.
  • Jei neturite vyšninių pomidorų, galite naudoti paprastus pomidorus, supjaustytus skiltelėmis.
  • Kokosų pieną galima pakeisti grietinėle arba graikišku jogurtu.
  • Vietoje balzamiko kremo tiks citrinų sultys arba medus su citrina.
  • „Čili&lime" prieskonius galima pakeisti paprikų milteliais ir tarkuota citrinos žievele.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad lašiša būtų sultinga ir neišdžiūtų, kepkite ją ne ilgiau kaip nurodyta recepte. Ideali lašišos vidinė temperatūra yra 50-55°C, tada ji išlieka minkšta ir sultinga. Perlinį kuskusą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, taip sutaupysite laiko. Daržoves rekomenduojama pjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jos iškeptų tolygiai. Jei mėgstate aštresnius skonius, galite pridėti daugiau čili prieskonių arba net šviežių čili pipirų.

Ingredientai

    • Lašišos filė pjausniai: 3 vnt.
    • Druska: žiupsnis
    • Citrininiai žuvies prieskoniai: 0,5 a. š.
    • „Čili&lime" prieskoniai: ¼ a. š.
    • Citrinos griežinėliai: 3 vnt.
    • Vyšniniai pomidorai: saujelė
    • Balzamiko kremas: pagal poreikį
    Perliniam kuskusui:
    • Poras: 0,5 vnt.
    • Paprika: 0,5 vnt.
    • Šparaginės pupelės (geltonos, žalios): gera sauja
    • Pankolis: 0,5 vnt.
    • Morka: 1 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: šlakelis
    • Druska: žiupsnis
    • „Čili&lime" prieskoniai: 0,5 a. š.
    • Kokosų pienas: 4 v. š.
    • Perlinis kuskusas: 1 puodelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite perlinį kuskusą – užpilkite jį verdančiu vandeniu ir palikite brinkti pagal pakuotės nurodymus (paprastai apie 10-15 minučių).
  2. 2. Kol kuskusas brinksta, paruoškite lašišos kepsnius. Juos atidžiai pabarstykite prieskoniais iš abiejų pusių – druska, citrininiais žuvies prieskoniais ir „čili&lime" prieskonių mišiniu.
  3. 3. Paruoštus lašišos kepsnius sudėkite į kepimo indą.
  4. 4. Ant kiekvieno kepsnio būtina uždėti po griežinėlį citrinos, o šalia išdėliokite vyšninius pomidoriukus.
  5. 5. Kepimo indą su lašiša įdėsite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepsite apie 25 minutes, arba kol lašiša taps lengvai atskiriama šakute.
  6. 6. Tuo metu, kai lašiša kepa, paruoškite daržoves garnyrui. Porą būtinai supjaustote žiedais, papriką reikia supjaustyti juostelėmis, pankolį padalinate į ruoželius, o šparagines pupeles susmulkinate nedideliais gabalėliais. Morką sutarkuosite daržovių skustuku į plačias, plonas juosteles.
  7. 7. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Į įkaitintą keptuvę sudėsite visas paruoštas daržoves ir trumpai jas pakepiname, maždaug 3-5 minutes, kol jos suminkštės, bet išliks traškios.
  8. 8. Daržoves pagardinsite prieskoniais – druska ir „čili&lime" prieskonių mišiniu, gerai išmaišant, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  9. 9. Tuomet į keptuvę su daržovėmis supilsite kokosų pieną ir suberkite išbrinkusį perlinį kuskusą. Viską gerai išmaišius, pakaitinsite dar keletą minučių, kad skonis susijungtų.
  10. 10. Patiekimui į lėkštes gražiai išdėstote perlinį kuskusą su daržovėmis, o šalia – po lašišos kepsnį ir keptus vyšninius pomidoriukus.
  11. 11. Visą patiekalą apšlakstykite balzamiko kremu.
Lašišos kepsnys su perliniu kuskusu ir daržovėmis
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Atsakinėjama į Komentarą

Bulviniai lizdeliai su lašiša
(3)
Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša
(1)