1. Iš pradžių į puodą supilame pieną bei kaitiname, bet neužviriname. Į beužverdantį pieną sudedame pertrintą varškę bei nuolat maišydamos verdame maždaug 10 minučių, iki kol iš pieno išsiskirs pasūkos. Jeigu pasūkos vis nesusidaro - įpilame kelis lašus citrinos sulčių.
2. Tuomet į sietelį įklojame marlę, perkošiame bei nuvarviname susidariusią masę. Dubenėlyje suplakame kiaušinius su druska bei kmynais. Puode ištirpiname sviestą bei sudedame varškės masę. Dalimis supilame kiaušinio masę bei nuolatos maišydamos kaitiname maždaug 10 minučių. Kuo ilgiau masę kaitinsite, tuo vientisesnis bus sūris.
3. Po to sūrį sudedame į sviestu išteptus indelius, truputį suslegiame bei paliekame šaltoje vietoje maždaug 12-18 valandų. Lepinamės!
Janina
Atsakyti