Lengvas kondensuoto pieno pyragas

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Lengvas kondensuoto pieno pyragas
Lengvas kondensuoto pieno pyragas - tai tobulas desertas tiems, kurie mėgsta nesudėtingus, bet nepaprastai skanius saldumynus. Šis pyragas išsiskiria savo švelnumu, purus tekstūra ir subtiliu kondensuoto pieno skoniu, kuris primena vaikystės laikus. Gaminimo procesas itin paprastas - užteks vos kelių ingredientų ir minimalių pastangų, kad jūsų namuose pasklisti malonūs kepinio aromatai. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiam pyragui galite naudoti įvairias alternatyvas, pritaikydami receptą savo skoniui ar turimiems produktams: 

  • Vietoje įprasto kondensuoto pieno galima naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną, kuris suteiks pyragui gilesnį, karamelės skonį.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba universaliais miltais be glitimo, jei turite alergiją.
  • Lydytą sviestą galima pakeisti kokosiniu aliejumi arba grietine, jei norite gauti kitokį skonio atspalvį.
  • Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (0,5 arbatinio šaukštelio sodos ir 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių).
  • Papildomam skoniui galite įdėti vanilės ekstrakto, cinamono arba tarkuotos citrinos žievelės.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad pyragas būtų tobulai iškepęs ir dar skanesnis, verta atkreipti dėmesį į šias gudrybes:
 
  • Prieš maišydami visus ingredientus, kiaušinius išplakite iki purios konsistencijos - tai padės pyragui geriau pakilti.
  • Kepimo formą būtinai išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, kad pyragas lengvai atsiskirtų nuo formos.
  • Naudokite kambario temperatūros ingredientus, ypač kiaušinius, kad mišinys būtų vientisesnis.
  • Prieš ištraukdami pyragą iš orkaitės, patikrinkite mediniu pagaliuku ar jis iškepęs - įsmeigus į pyragą, pagaliukas turi išlikti sausas.
  • Pyragą geriausia patiekti visiškai atvėsusį, tuomet jis bus lengviau pjaustomas ir išlaikys savo formą.

Ingredientai

    18 centimetrų formelei:
    • kondensuotas pienas: 1 skardinės
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • lydytas sviestas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175-180 laipsnių temperatūros ir paruoškite 18 centimetrų skersmens kepimo formą, išklodami ją kepimo popieriumi.
  2. 2. Dideliame dubenyje sudėsite visus keturis kiaušinius ir kruopščiai išplaksite juos šakute arba plaktuvu iki vientisos masės.
  3. 3. Tuomet atsargiai supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakdami maišykite, kol ingredientai visiškai susijungs.
  4. 4. Atskirame dubenėlyje sumaišote miltus su kepimo milteliais, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
  5. 5. Miltų mišinį pamažu įbersite į skystus ingredientus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai.
  6. 6. Ištirpinsite sviestą mikrobangų krosnelėje arba ant silpnos ugnies ir lėtai supilsite į tešlą, toliau maišydami iki vientisos konsistencijos.
  7. 7. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir švelniai papurtykite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų ir išeitų oro burbuliukai.
  8. 8. Formą su tešla įstumiate į įkaitintą orkaitę ir kepsite 45 minutes, kol pyrago paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
  9. 9. Praėjus nurodytam laikui, orkaitė turi būti išjungta, tačiau pyragas dar paliekamas joje 10 minučių, kad galutinai išsikeptų.
  10. 10. Po šio laiko pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti ant grotelių, kad išliktų purios tekstūros.
  11. 11. Visiškai atvėsusį pyragą galima puošti cukraus pudra, šviežiomis uogomis arba patiekti su šilta arbata.
  12. 12. Štai ir viskas! Mėgaukitės šiuo nuostabiu, lengvu kondensuoto pieno pyragu!

10/10

Naudingas
(15)
Super. Purus, minkstas ir skanus! :)
Atsakyti

Ona

Naudingas
(26)
Galim tik paziureti. Toks diabetiko gyvenimas. O gal ir mums ko yra?
Atsakyti

RitA

Naudingas
(15)
O jeigu dėčiau migdolų miltų ar iškiltų?
Atsakyti

Lena

Naudingas
(7)
Manau kad iskiltu bet geriau maisyti per puse paprastu miltu ir puse migdolu miltu esu dariusi ne karta kitiems pyragams bet manau kad butu tas pats

Rasa

Naudingas
(1)
Pabandysim
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Morkų pyragas su grietine
(3)