Lengvos pomidorų salotos

2018-09-11 Autorius Sviesto lydimai

Lengvos pomidorų salotos

Ingredientai

    • pomidorai: 5 (vid. dydžio)
    • raudonosios paprikos: 1
    • šviežias bazilikas: 6 lapelių
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus nublanširuojame, perpjauname skiltelėmis bei pašaliname sėklytes. Likusią "kietąją" dalį supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. 2. Patarimas: Video esančiame žemiau galite matyti kaip taisyklingai blanširuoti ir nulupti pomidorus.
  3. 3. Papriką pjauname perpus bei išvalome sėklytes. Supjaustome nedideliais kubeliais.
  4. 4. Tada susmulkiname baziliko lapelius. Viską dedame į vieną indą, užpilame dviem šaukštais aliejaus bei beriame druskos. Kadangi nuo blanširavimo gaminami pomidorai būs kiek šilti, indą prieš patiekdamos dedame maždaug 60 minučių į šaldytuvą, kad salotos pravėstų. Mėgaujamės:)
  5. 5. Pastebėjimas: Šios salotos lengvos visomis prasmėmis, ir kalorijų ir gaminimo. Dažniausiai aš gaminu jas jas prie ryžių ir vištienos. Labai gaivu bei derinys bazilikas + pomidorai yra kažkas tokio.
Žalios salotos su avokadais ir tunu
(1)
Skumbrės ir ryžių salotos
(4)
Kale salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
(2)