1. Iš pradžių pomidorus nublanširuojame, perpjauname skiltelėmis bei pašaliname sėklytes. Likusią "kietąją" dalį supjaustome smulkiais kubeliais.
2. Patarimas: Video esančiame žemiau galite matyti kaip taisyklingai blanširuoti ir nulupti pomidorus.
3. Papriką pjauname perpus bei išvalome sėklytes. Supjaustome nedideliais kubeliais.
4. Tada susmulkiname baziliko lapelius. Viską dedame į vieną indą, užpilame dviem šaukštais aliejaus bei beriame druskos. Kadangi nuo blanširavimo gaminami pomidorai būs kiek šilti, indą prieš patiekdamos dedame maždaug 60 minučių į šaldytuvą, kad salotos pravėstų. Mėgaujamės:)
5. Pastebėjimas: Šios salotos lengvos visomis prasmėmis, ir kalorijų ir gaminimo. Dažniausiai aš gaminu jas jas prie ryžių ir vištienos. Labai gaivu bei derinys bazilikas + pomidorai yra kažkas tokio.