1. Iš pradžių 100 mililitrų vandens supilkite į nedidelį puodą, sumaišykite su cukrumi bei kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol cukrus ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Tuomet į kokteilinę sudėkite ledukus, mėtos lapelius, supilkite citrinos sultis, likusį vandenį bei sirupą. Blenderiuokite maždaug 60 sekundžių, supilstykite į atšaldytas stiklines ir mėgaukitės gėrimu!
3. Pastebėjimas: Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal save, bet mano nurodytas cukraus kiekis man pasirodė optimalus šiam gėrimui.
4. Pastebėjimas: Gėrimą patiekite iškart, nieko nelaukdamos, nes pastovėjęs jis patamsėja.
5. Pastebėjimas: Limonana Izraelyje yra vienas populiariausių, o gal ir pats populiariausias, gėrimas vasaros laikotarpiu. Pas mane pačią virtuvėje šis gėrimas bus gaminamas tikrai dar ne kartą, ne tik dėl gražios spalvos, bet ir dėl nuostabaus skonio. Šis šaltas limonadas puikiai atgaivina ne tik kūną, bet ir sielą, belieka tik įsitaisyti patogiai ir mėgautis gėrimo teikiama gaiva. Beje, jeigu esate labai nusistatę prieš cukrų – galima jį pakeisti šviesiu medumi, skonis gausis šiek tiek kitoks, bet bus vistiek nerealiai skanu!