Liulia kebabai iš jautienos ir avienos, kepti ant grotelių

2025-02-27 Autorius oSkanu.lt

Liulia kebabai iš jautienos ir avienos, kepti ant grotelių
Liulia kebabai iš jautienos ir avienos yra tradicinis Vidurinės Azijos patiekalas, kuris užkariavo širdis visame pasaulyje dėl savo ypatingai sultingo skonio ir malonaus aromato. Šis autentiškas receptas perduodamas iš kartos į kartą, išsaugant originalų gamybos būdą ir nepamirštamą skonį. Mėsos derinys sukuria tobulą balansą tarp švelnios avienos ir sodresnės jautienos, o kepimas ant grotelių suteikia nepakartojamą dūmo aromatą. Liulia kebabai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šio patiekalo paruošimas nėra sudėtingas, tačiau reikalauja kruopštumo formuojant kebabą ant iešmų. Rezultatas – nepriekaištingai minkšti, sultingi ir aromatingi mėsos kepsneliai, kurie tikrai pradžiugins jūsų artimuosius. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei negalite gauti avienos, galite naudoti ėrienos mėsą. Jautiena gali būti pakeista veršiena, kuri suteiks švelnesnį skonį. Nepageidaujantiems svogūnų, galima naudoti askaloninius svogūnus (šalotus) arba porus. Žolelių mišinį galima pritaikyti pagal savo skonį – čiobreliai, rozmarinai ar bazilikas taip pat puikiai tiks. Jei nemėgstate aštraus skonio, galite sumažinti raudonųjų pipirų kiekį arba visiškai jų atsisakyti. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausi Liulia kebabai gaunami, kai mėsos faršas yra gerai išmušamas, tai suteikia jam elastingumo ir padeda išlaikyti formą ant iešmo. Prieš formuojant kebabą, rekomenduojama faršą palaikyti šaldytuve bent valandą – taip jis geriau išlaikys formą. Kepant ant grotelių, stenkitės nepersukti kebabų, nes jie gali išdžiūti. Optimalus kepimo laikas yra 12-15 minučių, reguliariai apverčiant, kad mėsa iškeptų tolygiai. Patiekite karštus su šviežiomis daržovėmis, virtais ryžiais ar lavašu

Ingredientai

    • Jautiena: 400 g 
    • Aviena: 400 g 
    • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio (apie 200 g) 
    • Česnakas: 4 skiltelės 
    • Kmynai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Raudonieji pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio 
    • Juodieji pipirai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Kalendros lapeliai: 2 valgomieji šaukštai (smulkinti) 
    • Petražolės: 2 valgomieji šaukštai (smulkintos) 
    • Druska: 1,5 arbatinio šaukštelio 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Metaliniai iešmai: 8 vienetai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite mėsą, nupjaudami visus riebalus ir sausgysles. Supjaustykite jautieną ir avieną mažais gabalėliais.
  2. 2. Imame supjaustytą mėsą ir permalame ją mėsmale, naudodami vidutinio dydžio skylutes.
  3. 3. Svogūnus nulupame ir smulkiai supjaustome arba taip pat permalame mėsmale.
  4. 4. Česnaką sutrinsime arba smulkiai supjaustysime.
  5. 5. Dideliame dubenyje sudedate permaltą mėsą, paruoštus svogūnus ir česnaką.
  6. 6. Įberiame visus prieskonius: kmynus, raudonuosius ir juoduosius pipirus, druską.
  7. 7. Smulkintas kalendros ir petražolių lapelius pridedame į faršą.
  8. 8. Užpilame alyvuogių aliejumi ir viską kruopščiai išmaišome rankomis.
  9. 9. Toliau reikia gerai išdaužyti faršą, mėtant jį dubenyje iš vienos pusės į kitą apie 10 minučių, kol jis taps lipnus ir elastingas.
  10. 10. Paruoštą faršą uždengsite maistine plėvele ir įdėsite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
  11. 11. Išimkite faršą iš šaldytuvo ir drėgnomis rankomis formuosite ilgas dešreles ant metalinių iešmų. Kiekvieną kebabą reikia švelniai spausti prie iešmo, kad gerai priliptų.
  12. 12. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės-aukštos temperatūros.
  13. 13. Kebabai bus kepami ant įkaitusių grotelių apie 12-15 minučių, reguliariai apsukant, kad iškeptų tolygiai iš visų pusių.
  14. 14. Kai kebabai įgauna gražią rudą spalvą ir yra iškepę, atsargiai nuimsite juos nuo iešmų.
  15. 15. Patiekiame karštus su šviežiomis daržovėmis, ryžiais arba lavašu ir jogurto padažu.
Liulia kebabai iš jautienos ir avienos, kepti ant grotelių
Liulia kebabai iš jautienos ir avienos, kepti ant grotelių
Mėsos vyniotinis su daržovių ir sūrio įdaru
(1)
Makaronų apkepas su mėsa ir paprika
(2)
Keptuvėje kepti mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
(5)